Bearnaise Smør Opskrift

Bearnaise Smør | Perfekt til Bøf

Mange danskere - herunder mig selv - er vokset op med bøf og bearnaise - og ELSKER den franske adopterede smørsovs! Bearnaisesovsen kan dog være tricky, da den nemt skiller, tager lang tid at piske, og ikke kan genopvarmes efter den er lavet. Dette er mit bud på en super lækker (og super nem) bearnaise kryddersmør.
Active Time10 min
Køletid30 min
Samlet tid40 min
Ret: sides
Køkken: Fransk, Nordisk
Keyword: smør, bearnaise, Bearnaise Smør, sides
Yield: 8
Forfatter: Jacob Jørgsholm

Equipment

  • Stor skål
  • Grøntsagskniv
  • Bagepapir

Materials

  • 1 pakke Smør (250 Gram)
  • 1-2 fed Hvidløg
  • 1/2 stk Rød chili
  • 1/2 stk Skalotteløg
  • 1/2 stk Citron
  • 1 teske Dijonsennep
  • 10 gram Frisk Estragon
  • 1 stilk Rosmarin Valgfrit
  • 3-4 stilke Timian Valgfrit

Sådan gør du

  • Skær smør i mindre tern og put i en skål.
  • Snit skalotteløg, chili, krydderurter (valgfrit) og estragon FINT. Derefter puttes det i skålen med smør.
  • Pres citronen. Tilføj citronsaft og dijonsennep til skålen.
  • Ælt og mix alle ingredienserne i skål med fingrene.
  • Når bearnaisesmør er æltet sammen, lægges den ud midten af et stykke bagepapir.
  • Rul bagepapiret og pres smørblandingen ud til en jævn pølse.
  • Smid bearnaisesmør på køl. Lad den køle ned i min. 20 minutter.
  • Rul bearnaisesmør ud og skær i ca. 2 cm tykke skiver.

Noter

Mange danskere - herunder mig selv - er vokset op med bøf og bearnaise - og ELSKER den franske adopterede smørsovs! Bearnaisesovsen kan dog være tricky, da den nemt skiller, tager lang tid at piske, og ikke kan genopvarmes efter den er lavet. Dette er mit bud på en super lækker (og super nem) bearnaise kryddersmør.
What’s not to like? Du får den lækre smag af bearnaisesovs i en smør - som går godt til alt du normalt spiser bearnaise sovs til - du kan endda også smøre det på brødet. Opskriften tager maks 10 minutter, og min bearnaise kryddersmør kan snildt holde sig 3-4 uger i køleskabet.