Chicken Burger opskrift af Jacob Jørgsholm

Chicken Burger

Intet slår en god greasy burger. Her er opskriften på en af de bedste burgere jeg nogensinde har lavet! Crispy fried buttermilk chicken, smeltet brie, stegte svampe og en mayo med slagkraft! For mig består en god burger af få fantastiske ingredienser: en god bolle, et stykke kød af høj kvalitet og en sublim mayo, der definerer burgeren!
Kyllingen kan med fordel stilles på køl med kærnemælk dagen før. Husk endelig rigeligt med krydderier i paneringen! Laver du ikke en hjemmelavet mayo, vil jeg anbefale dig at bruge Hellmanns mayo. Se alle tips og tricks til en perfekt friteret kylling i videoen ovenfor.
Tilb. tid 45 min
Ret Burgers, Chicken Burger, Kyllingeburger
Køkken Amerikansk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 små kyllingebryster
  • 1/2 L kernemælk
  • 1 L neutral olie til fritering
  • 3 æggeblommer
  • 3-4 dl neutral olie
  • 1/2 citron
  • 1 spsk grov dijon sennep
  • 50 g finthakkede soltørrede tomater
  • 1-2 fed presset hvidløg
  • 1/2 finthakket chili
  • 150 g mel
  • 100 g pankorasp
  • 3 spsk paprika
  • 1 spsk chiliflager
  • 1 spsk hvidløgssalt
  • 1 spsk løgpulver
  • 150 g brie ost
  • 2 portobellosvampe
  • 2 forårsløg
  • 2 blade sprød salat
  • 1 stor tomat
  • 2 brioche boller

Sådan gør du
 

  • Læg kyllingebrysterne i en skål og dæk med kærnemælk. Stil derefter på køl i min. 20 minutter. Under ventetiden kan mayonnaisen påbegyndes.

MAYO

  • Pisk æggeblommerne som vist i videoen ovenfor. Når æggeblommerne er pisket godt igennem tilføjes olien lidt efter lidt. Når mayonnaisen er tyk skrues røremaskinen ned på laveste niveau og saften fra en halv citron tilsættes.
  • Tilsæt grov dijon, finthakket soltørrede tomater, salt og peber, presset hvidløg, og fintsnittet chili. Smag til med salt og peber.

PANERING

  • Mix mel, pankorasp, paprika, salt og peber, chiliflager, hvidløgssalt og løgpulver.
  • Paner kyllingen godt i paneringsmixen.

TILBEREDNING AF KYLLING

  • Varm fritureolien til ca. 190-200 grader.
  • Friter kyllingebrysterne i ca. 5 minutter og tag dem op på et fad.
  • Fordel brien i to og læg stykkerne ud over kyllingen. Bag i ovnen i 5-7 minutter på 200 grader varmluft.
  • Snit portobello svampene i store skiver. Snit forårsløg groft. Steg af på varm pande med lidt olivenolie. Smag til med peber. Når færdigstegt stilles det til side. Behold panden på blusset.
  • Halver bollerne og varm dem på panden, så de absorberer smagen og fedtet fra svampene.

SAMLING

  • Smør begge sider af bollerne med mayonnaise. Byg nu med stegte svampe, salat, tomat, kylling og ost.
Nøgleord Burger | Chicken Burger | Chicken wings | hovedret | Kylling | Kyllingeburger | Sandwich
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen