Dunkin’ Donuts classic frosted donut
april 11, 2021
I episode 5 af serien “Fastfood derhjemme”, prøver jeg ihærdigt at kopiere opskriften på en klassisk “frosted donut” fra Dunkin Donuts. Se hele “fastfood derhjemme” serien på min Youtube kanal.
Dunkin’ Donuts classic frosted donut
Antal
5
StkForberedelse
1
hour30
minutesTilberedning
1
hourSamlet tid
2
hours30
minutesSelve donut dejen skal være lækker, blød og luftig, samtidig med frostingen skal være glat og sprød. En simpel og svær ret at naile! Se hvordan jeg klare det i videoen nedenfor.
Ingredienser
280 g hvedemel
40 g rørsukker
6 saltede mandler
120 g sødmælk
140 g smør
8 g tørgær
1 stk æg
1,5 L neutral olie til friture
350 g flormelis
1 spsk vaniljesukker
Vejledning
- Donuts
- Mix hvedemel, rørsukker og fintrevede mandler i en skål.
- Lun mælk og 40 g smør til ca. 45 grader. Når smørret er smeltet tages gryden af varmen. Pisk tørgær og æg i.
- Overtræk skålen med film og lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca. 1,5 timer)
- Rul dejen ud på et bord. Dejen skal være ca. 1,5 cm tyk. “prik” donuts ud af dejen og sæt dem på et stykke bagepapir. Lad dem hæve i ca. 20-25 minutter.
- Varm olien til ca. 160 grader. Steg donuts i ca. 2 minutter på hver side.
- Frosting
- Lun 100 g smør i en gryde. Sluk for varmen. Pisk vaniljesukker og flormelis i. Hvis frosting er for tyk, kan man snildt piske lidt sødmælk i, indtil man har den rette konsistens.
- Vend donuts i frosting. Lad dem dryppe af i ca. 10 minutter indtil frosting er lækker og sprød.
Video
Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram
Recipe Card plugin by WPZOOM