Saltet karamel creme brulée opskrift af Jacob Jørgsholm

Saltet karamel creme brulée

Som I ved, er jeg ikke den store tekniske dessert-kok og spiser også sjældent desserter. Jeg går derfor meget op i, at en dessert skal være nem og hurtig at lave – og smage helt fantastisk. Og lige netop denne saltet karamel creme brulee smager fuldkommen vanvittigt! Jeg plejer selv at anrette creme brulee med ribs, da de syrlige bær giver en fantastisk kontrast til den tunge dessert.
Skal du peppe din saltet karamel creme brulee yderligere op, kan du koge nogle bær ned og tilføje til den varme fløde-vaniljesukker blanding – dog skal du huske at bruge en smule mindre fløde, da der er en del væske i bærene.
Tilb. tid 30 min
Ret Creme brulee, Dessert
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 80 g smør
  • 1,25 L piskefløde
  • 80 g mørk sirup
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1,5 dl æggeblomme
  • 150 g rørsukker
  • 2-3 spsk maizena stivelse

Sådan gør du
 

  • Varm ½ l fløde, smør og mørk sirup i en gryde. Kog det ned i ca. 20 minutter på fuld styrke indtil fed og cremet konsistens.
  • Hæld resten af fløden (0,75 L) i en ny gryde. Varm op til lige før kogepunktet med vaniljesukker.
  • Rør æggeblomme, 50 g rørsukker og 2 spsk. maizena sammen på røremaskine indtil tyk og luftig på høj styrke. 
  • Skru styrken på røremaskinen ned på medium styrke. Tilføj nu stille og roligt den varme fløde-vaniljesukker blanding til røremaskinen. 
  • Skru styrken på røremaskinen ned på lav styrke og tilsæt stille og roligt den tykke karamelsauce. Lad røremaskinen køre i 6-8 minutter på lav styrke, indtil creme brulee blandingen er 40-50 grader. Hvis konsistensen stadig er lidt for tyndt, kan blandingen varmes op med en spsk. maizena mere, og derefter hældes tilbage i røremaskinen.
  • Fordel creme brulee-massen i skåle og stil på køl i min. 30 minutter.
  • Fordel rørsukker ud over creme bruleen og karamelliser med gasbrænder (se videoen ovenfor for perfekt karamellisering)
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen