Durum rulle opskrift af Jacob Jørgsholm

Durum Rulle

En lækker durumrulle med oksekødstrimler er en af mine største “guilty pleasures”. Jeg har før nu aldrig prøvet at lave det hele fra bunden, men jeg har i de seneste dage testet forskellige opskrifter og her er mit take på den ultimative perfekte hjemmelavet durum rulle.
Husk at marinere dit oksekød i god tid. Minimum en time, men optimalt 24 timer i køleskab. Både kebab dressing og chili kan holde sig på køl i 5-7 dage.
Tilb. tid 45 min
Ret Durum Rulle, Kebab
Antal 2 personer

Ingredienser
  

KEBAB MARINADE

  • 300 g mørt oksekød
  • 3 dl fed creme fraiche
  • 4 fed hvidløg
  • 4 spsk olie fra soltørrede tomater
  • 5 laurbærblade
  • 1 lime (skal og saft)
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 spsk cayennepeber
  • 1 spsk chiliflager
  • 1 spsk stødt kanel

CHILI

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 chili
  • 50 g soltørrede tomater
  • 1 spsk paprika
  • 1 skalotteløg
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 spsk sukker (brug evt. rørsukker)

KEBABDRESSING

  • 3 dl fed creme fraiche
  • 1 spsk sukker (brug evt. rørsukker)
  • 3 spsk mayonnaise
  • 1 lime (skal og saft)
  • 1 bdt purløg
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk spidskommen

SAMLING

  • 2 madpandekager
  • 1 bøftomat
  • 1/2 agurk
  • 1 salathoved (romaine eller iceberg)
  • 1/2 rødløg

Sådan gør du
 

KEBAB MARINADE

  • Skær oksekød i små mundrette strimler.
  • Bland creme fraiche, presset/revet hvidløg, 4 spsk olie, smuldrede laurbærblade, saft og skal fra en lime, paprika, spidskommen, stødt koriander, cayennepeber, chiliflager, stødt kanel og salt og peber.
  • Fordel ud over kødet og massér sammen. Stil på køl i min. en time (optimalt 24 timer).

CHILI

  • Dræn tomaterne for væske.
  • Put hakkede tomater, chili, soltørrede tomater, paprika, skalotteløg, cayennepeber og sukker i en blender. Blend indtil grov.

KEBABDRESSING

  • Bland creme fraiche, sukker, mayonnaise, saft og skal fra en lime, fintsnittet purløg, stødt koriander og spidskommen.

SAMLING

  • Steg kødet af på en varm pande lidt ad gangen, så kødet steges og ikke koges (se videoen ovenfor). Varm madpandekagerne et par minutter i ovnen.
  • Snit rødløg, salat, agurk og tomat fint. Fordel kød, grønt, chili og kebabdressing ud over madpandekagen. Se rulle-teknikken i videoen ovenfor.
Nøgleord Durum Rulle | Fastfood | Kreativ natmad | Wrap
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen