Champagne Gratinerede Østers opskrift af Jacob Jørgsholm

Champagne Gratinerede Østers

Disse elegante champagne gratinerede østers, må endegyldigt være den bedste forret du kan lave, hvis du vil imponere dine gæster. - Specielt når de er toppet med det danske guld, stenbiderrogn! Hvis du ikke er til den ferske havsmag af rå østers, er denne opskrift perfekt til dig. De bliver let tilberedte med massere af god, salt, syrlig og frisk smag.
Opskriften tager ca. 30 minutter og alt, med undtagelse af bagning i ovn, kan laves dagen inden. Du kan endda anrette dine østers i et fad med salt, så de er klar til at smides i ovnen i 5 minutter når det passer.
Tilb. tid 30 min
Ret Champagne gratinerede østers, Østers
Køkken Forret, Fransk, Snack, Snacks
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 8 østers
  • 1/2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl tør champagne (drik resten)
  • 100 g smør
  • 1/2 citron
  • 3-4 æggeblommer
  • 1 kg salt
  • 20 g friskrevet parmesanost
  • purløg til anretning
  • stenbiderrogn til anretning (valgfrit)

Sådan gør du
 

  • Åben østers over en skål. Tag dem nænsomt ud og gem dem i skålen sammen med væden. Sørg for der ikke er noget sand i væden (evt. brug en si).
  • Rens skallerne, så de er rene og lækre.
  • Snit skalotteløg og hvidløg fint. Svits af på pande med 20 g smør. Riv citronskal og tilsæt.
  • Tilsæt champagnen og ½ dl væde fra østers. Kog ned til ca. ⅓ er tilbage. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.
  • Når saucen er kogt ned, tages den af varmen. Lad den køle ned i ca. 5-7 minutter.
  • Smelt de resterende 80 g smør på lav varme på en ny pande. Når smør er smeltet tages panden af varmen og stilles til side.
  • Sæt saucen i et vandbad og pisk æggeblommerne i til den er lækker og cremet. Herefter piskes smør i lidt efter lidt. Hvis konsistensen er for tyk, kan der tilføjes en lille sjat champagne.
  • Fordel salt i et ildfast fad. Sæt 8 pæne østersskaller ned i salten. Anret nu østers i skallerne og hæld en god skefuld sauce ud over hver enkelt østers.
  • Riv lidt frisk parmesan ud over og bag på 200 g grill-varmluft i 4-5 minutter.
  • Anret med fintsnittet purløg og stenbiderrogn!
Nøgleord champagne | Forret | østers | Snack
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen