Crab cakes med avocadocreme
april 11, 2021
Her er opskriften på mine thai inspirerede crab cakes, som jeg i flere omgange har haft på mit menukort på Feed Bistro. Jeg serverer mine crab cakes med en lækker blød og syrlig avocadocreme med massere koriander.
Crab cakes med avocadocreme
Personer
4
PersonerTilberedning
45
minutesSamlet tid
45
minutesRetten er super nem at lave og smager helt exceptionelt!
Ingredienser
450 g kogt krabbekød
0.5 stk løg
2 stk lime
2 fed hvidløg
2 stk forårsløg
30 g ingefær
1 bdt koriander (kan evt. skiftes ud med persille og lidt mynte)
1 bdt purløg
1 stk chili
5 stk æg
0.5 kg hvedemel
200 g pankorasp
1 l fritureolie (neutral olie)
1 dl fløde
2 stk avocadoer
Vejledning
- CRAB CAKES
- Dræn krabbekødet for væske. Smuldr det og kom det over i en skål. Tilsæt ½ fintsnittet løg, saften fra en lime, et fed presset hvidløg, toppen fra et fintsnittet forårsløg, 15 g fintsnittet ingefær, ½ bdt snittet koriander, ½ bdt fintsnittet purløg, 1 fintsnittet chili, 2 æg, 2 spsk hvedemel, 2 spsk panko rasp, salt og peber.
- Rør alle ingredienserne sammen.
- Varm en gryde med olie til ca. 180-190 grader.
- PANERING
- Form runde crab cakes med hænderne og vend dem i hvedemel. Fordel dem på bagepapir og sæt dem på køl i ca. 15 minutter så de kan “sætte” sig.
- Pisk 3 æg med en spsk vand.
- Bland 150 g pankorasp med lidt salt og peber.
- Vend crabcakes i æg og os i panko. Derefter tilbage i æggemixen og endnu en gang i panko. Fritér crab cakes i 4-5 minutter indtil gyldne.
- AVOCADO CREME
- Put fløde, saften fra en lime, ½ bdt koriander, ½ bdt purløg, toppen fra et forårsløg, 15 g ingefær, 1 fed hvidløg og to avocadoer i en blender. Blend indtil lækker og luftig konsistens. Smag til med salt, peber og sukker.
Video
Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram
Recipe Card plugin by WPZOOM