Crab cakes med avocadocreme

april 11, 2021

Her er opskriften på mine thai inspirerede crab cakes, som jeg i flere omgange har haft på mit menukort på Feed Bistro. Jeg serverer mine crab cakes med en lækker blød og syrlig avocadocreme med massere koriander. 

Crab cakes med avocadocreme

0 from 0 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: Crab cakes med avocadocremeCuisine: Forret, Hovedret, Seafood
Personer

4

Personer
Tilberedning

45

minutes
Samlet tid

45

minutes

Retten er super nem at lave og smager helt exceptionelt!

Ingredienser

  • 450 g kogt krabbekød

  • 0.5 stk løg

  • 2 stk lime

  • 2 fed hvidløg

  • 2 stk forårsløg

  • 30 g ingefær

  • 1 bdt koriander (kan evt. skiftes ud med persille og lidt mynte)

  • 1 bdt purløg

  • 1 stk chili

  • 5 stk æg

  • 0.5 kg hvedemel

  • 200 g pankorasp

  • 1 l fritureolie (neutral olie)

  • 1 dl fløde

  • 2 stk avocadoer

Vejledning

  • CRAB CAKES
  • Dræn krabbekødet for væske. Smuldr det og kom det over i en skål. Tilsæt ½ fintsnittet løg, saften fra en lime, et fed presset hvidløg, toppen fra et fintsnittet forårsløg, 15 g fintsnittet ingefær, ½ bdt snittet koriander, ½ bdt fintsnittet purløg, 1 fintsnittet chili, 2 æg, 2 spsk hvedemel, 2 spsk panko rasp, salt og peber.
  • Rør alle ingredienserne sammen.
  • Varm en gryde med olie til ca. 180-190 grader.
  • PANERING
  • Form runde crab cakes med hænderne og vend dem i hvedemel. Fordel dem på bagepapir og sæt dem på køl i ca. 15 minutter så de kan “sætte” sig.
  • Pisk 3 æg med en spsk vand.
  • Bland 150 g pankorasp med lidt salt og peber. 
  • Vend crabcakes i æg og os i panko. Derefter tilbage i æggemixen og endnu en gang i panko. Fritér crab cakes i 4-5 minutter indtil gyldne.
  • AVOCADO CREME
  • Put fløde, saften fra en lime, ½ bdt koriander, ½ bdt purløg, toppen fra et forårsløg, 15 g ingefær, 1 fed hvidløg og to avocadoer i en blender. Blend indtil lækker og luftig konsistens. Smag til med salt, peber og sukker.

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram


Jacob Jørgsholm

Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!