Oksetatar på smørristet rugbrød opskrift af Jacob Jørgsholm

Oksetatar på smørristet rugbrød

Opskrift på tatar af oksekød. Jeg har taget en velkendt dansk klassiker og tilført mit eget touch. Her er min hjemmerørte oksetatar på smørristet rugbrød med tørret parmesan, estragon mayo og friteret salvie og kapers. Smager helt fantastisk!
Jeg laver tataren på oksemørbrad. Du kan sagtens lave det på enhver anden udskæring uden fedt. Du behøver nødvendigvis ikke både have sprød parmesan og friteret salvie og kapers – men jeg synes det er lækkert når der er noget sprødt til at stå imod den bløde og lækre tatar.
Tilb. tid 45 min
Ret Forret, Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 300 g oksemørbrad
  • 1 bdt purløg
  • 1 forårsløg (kun toppen)
  • 1/2 skalotteløg
  • 1 bdt persille
  • 1 citron
  • Tabasco
  • Worchestersauce
  • 4 spsk dijon sennep
  • 1 bdt estragon
  • 3 æggeblommer
  • 3 dl neutral olie
  • 1/2 L neutral olie til fritering
  • 50 g groft revet parmesan
  • 1 bdt salvie
  • 1 dl hvedemel
  • 1 håndfuld kapers
  • 50 g smør
  • 4 skiver rugbrød

Sådan gør du
 

  • TATAR: Snit oksekød, purløg, forårsløg, skalotteløg og persille fint og put i en skål. Vent med at mix. Riv skallen fra en citron og tilføj 15 dråber tabasco, to spsk worchestersauce og to spsk dijon sennep.
  • ESTRAGONMAYO: Snit estragon fint. Pisk æggeblommer. Tilsæt lidt efter lidt olie. Tilsæt 2 spsk dijon sennep, saften fra en halv citron, 5 dråber tabasco og smag til med salt og peber.
  • SALVIE, KAPERS OG PARMESAN: Riv parmesan groft. Fordel udover et stykke bagepapir. Bag i ca. 10 minutter på 150 grader varmluft. Varm olien til fritering til ca. 180 grader. Pluk salvie og fritér i ca. 1 minut. Krydr med salt. 
  • SMØRSTEGT RUGBRØD: Varm smør på en medium varm pande. Steg rugbrødet i ca. 4-5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Vend kapers i hvedemel. Friter i ca. 1 minut.
  • SAMLING: Rør tataren sammen med saften fra ½ citron, ½ dl estragonmayo, salt og peber. Anret tataren på rugbrødet. Top med estragonmayo, salvie, kapers og sprød parmesan.
Nøgleord smørrebrød | Tatar
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen