Oksetatar på smørristet rugbrød

april 11, 2021

Opskrift på tatar af oksekød. Jeg har taget en velkendt dansk klassiker og tilført mit eget touch. Her er min hjemmerørte oksetatar på smørristet rugbrød med tørret parmesan, estragon mayo og friteret salvie og kapers. Smager helt fantastisk!

Oksetatar på smørristet rugbrød

5 from 1 vote
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: Oksetatar på smørristet rugbrødCuisine: Smørrebrød
Personer

4

Personer
Forberedelse

20

minutes
Tilberedning

25

minutes
Samlet tid

45

minutes

Jeg laver tataren på oksemørbrad. Du kan sagtens lave det på enhver anden udskæring uden fedt. Du behøver nødvendigvis ikke både have sprød parmesan og friteret salvie og kapers – men jeg synes det er lækkert når der er noget sprødt til at stå imod den bløde og lækre tatar.

Ingredienser

  • 300 g oksemørbrad

  • 1 bdt purløg

  • 1 stk forårsløg (kun toppen)

  • 0.5 stk skalotteløg

  • 1 bdt persille

  • 1 stk citron

  • Tabasco

  • Worchestersauce

  • 4 stk dijon sennep

  • 1 bdt estragon

  • 3 stk æggeblommer

  • 3 dl neutral olie

  • 0.5 l neutral olie til fritering

  • 50 g groft revet parmesan

  • 1 bdt salvie

  • 1 dl hvedemel

  • 1 håndfuld kapers

  • 50 g smør

  • 4 skiver rugbrød

Vejledning

  • Tatar
  • Snit oksekød, purløg, forårsløg, skalotteløg og persille fint og put i en skål. Vent med at mix. Riv skallen fra en citron og tilføj 15 dråber tabasco, to spsk worchestersauce og to spsk dijon sennep.
  • Estragonmayo
  • Snit estragon fint. Pisk æggeblommer. Tilsæt lidt efter lidt olie. Tilsæt 2 spsk dijon sennep, saften fra en halv citron, 5 dråber tabasco og smag til med salt og peber.
  • Salvie, kapers og parmesan
  • Riv parmesan groft. Fordel udover et stykke bagepapir. Bag i ca. 10 minutter på 150 grader varmluft. Varm olien til fritering til ca. 180 grader. Pluk salvie og fritér i ca. 1 minut. Krydr med salt. 
  • Smørstegt rugbrød
  • Varm smør på en medium varm pande. Steg rugbrødet i ca. 4-5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Vend kapers i hvedemel. Friter i ca. 1 minut.
  • Samling
  • Rør tataren sammen med saften fra ½ citron, ½ dl estragonmayo, salt og peber. Anret tataren på rugbrødet. Top med estragonmayo, salvie, kapers og sprød parmesan.

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram


Jacob Jørgsholm

Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!