Reje bruschetta opskrift af Jacob Jørgsholm

Reje Bruschetta

Denne opskrift har jeg ikke set nogen andre steder, så det er helt min egen! Jeg prøvede ved et tilfælde at lave retten, og det er med tiden og lidt perfektion blevet min absolut yndlings ret. Ceviche er en hurtig rå-marinering. I dette tilfælde laver vi ceviche af tigerrejerne. Når tigerrejerne ligger i salt, sukker og syre, sker der en hurtig tilberedning.
Retten er asiatisk inspireret og kan sagtens laves dagen før - dog er det vigtigt, at give avocadocremen ekstra syre i form af lime, så den ikke mister den flotte grønne farve natten over. Et godt råd er også at putte cremen i en lufttæt sprøjtepose, så den ikke oxiderer og mister farven.
Tilb. tid 30 min
Ret Brød, Bruschetta, Forret, Snack, Snacks
Køkken Asiatisk, Asien, Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 10-12 tigerrejer (optøet)
  • 4 fed hvidløg
  • 2 lime
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 frisk rød chili
  • 1 skalotteløg
  • 1 bdt koriander
  • 1 bdt purløg
  • 2 spsk rørsukker
  • 1/2 dl olivenolie
  • salt
  • peber
  • 2 modne avocadoer
  • 1 forårsløg
  • 1 dl piskefløde
  • 1 godt franskbrød

Sådan gør du
 

REJECEVICHE

  • Halver tigerrejerne på langs og put dem i en skål.
  • Riv/pres hvidløg. Halver og pres limejuicen. Snit ingefær, skalotteløg og chili fint. Snit koriander groft. Alt puttes ned i skålen med rejerne. Gem den anden halvdel skalotteløg, chili, koriander og purløg til senere.
  • Rør nu det hele sammen med ½ dl olivenolie, sukker, salt og peber.
  • Stil herefter på køl i min. 30 minutter.

AVOCADO CREME

  •  Tag stenene ud af avocadoerne og put dem i en blender/thermomix. Pres derefter lime ud over avocadoerne i blenderen. Snit derefter skalotteløg, chili, hvidløg, den grønne del af forårsløget og koriander. Put det hele i blenderen sammen med lidt salt og peber.
  • Blend cremen sammen på høj styrke i 30-45 sekunder. Skrab derefter kanterne af blenderen og blend på høj styrke i 30-45 sekunder.
  • Skrab kanterne igen. Blend derefter på medium styrke imens fløden stille og roligt tilsættes. Blend indtil cremen er luftig og blød.
  • SAMLING: Tag rejerne ud af køleskabet. Fordel dem i et ildfast fad og steg dem i ovnen i 5-7 minutter på 200 grader varmluft, indtil de bliver lyserøde.
  • Skær brødet i tykke skiver. Rist i ovnen 3-5 minutter på 200 grader til det er sprødt.
  • Når brødet er kølet ned igen, anrettes bruschettaen først med avocado cremen og derefter rejecevichen.
Nøgleord Brød | Bruschetta | Forret | Forretter | Snack | snacks | Starter
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen