Tomat bruschetta opskrift af Jacob Jørgsholm

Tomat Bruschetta

Tomatbruschetta er efterhånden en sand tapas klassiker! Jeg har altid elsket tomatbruschetta, og har brugt mange år på at perfektionere den helt optimale opskrift. Følger du denne opskrift, kan du være stensikker på en nem og super lækker tomatbruschetta!
Tomat-mixen kan sagtens laves dagen før, men brug aldrig salt før 15 minutter inden servering, da saltet trækker væsken ud af tomaterne. Den røgede mozzarella ost jeg bruger(Scarmoza), kan købes hos ostehandleren eller i italienske delikatessebutikker. Hvis ikke du kan skaffe det, kan du sagtens bruge normal bøffelmozzarella.
Tilb. tid 20 min
Ret Brød, Bruschetta, Forret, Snack, Snacks
Køkken Italien, Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 250 g cherrytomater
  • 1 skalotteløg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 bdt frisk basilikum
  • 50 g friskrevet parmesanost
  • 1/2 dl god olivenolie
  • 100 g røget mozzarella (brug evt. frisk mozzarella)
  • 1 godt franskbrød

Sådan gør du
 

  • Halver tomaterne
  • Snit skalotteløg fint og riv/pres hvidløg
  • Snit basilikum groft (se mine tips i videoen!)
  • Riv parmesanosten
  • Tilføj olivenolie, mix alt sammen og smag til med salt og peber.
  • Skær brødet i tykke skiver. Rist i ovnen 3-5 minutter på 200 grader til det er sprødt.
  • Tag brødet ud af ovnen og put mozzarellaen på. Put det nu tilbage i ovnen 3-5 minutter, indtil osten er smeltet.
  • Tag brødet ud af ovnen og anret med tomat-mixen
Nøgleord Bruschetta | Forret | Forretter | Snack | snacks | Starter
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen