Vindrue bruschetta opskrift af Jacob Jørgsholm

Vindrue Bruschetta

Denne bruschetta har du nok aldrig set før! Det lyder umiddelbart som en underlig opskrift, men det smager helt fantastisk! Med det søde fra de confiterede løg, syren fra vinduerne og den cremede og salte smag fra fetablandingen har du den helt perfekte smag! Alt i denne opskrift kan snildt laves dagen før og stå på køl natten over.
At confitere betyder, at en råvare tilberedes i længere tid på lav varme i fedtstof. Confiterede skalotteløg kan holde sig +7 dage i køleskabet og smager også dejligt i en burger eller sandwich. Inde på Feed Bistro laver jeg også aioli med confiterede skalotteløg og hvidløg.
Tilb. tid 1 t
Ret Brød, Bruschetta, Forret, Snack, Snacks
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 store skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk sukker
  • 1 bakke vindruer uden sten (ca. 200 g)
  • 1 dusk frisk timian (brug evt. citrontimian)
  • 200 g cremet feta ost
  • 1 dl fløde 38%
  • 50 g friskrevet parmesanost
  • 1/2 bdt purløg (til anretning)
  • 1 godt franskbrød

Sådan gør du
 

  • CONFITERET LØG
  • Snit skalotteløg og hvidløg fint.
  • Varm panden med en ¼ af olien på medium varme. Når panden er varm tilsættes løg og hvidløg. Giv det lidt farve, salt og peber og tilsæt herefter sukker.
  • Tilsæt resten af olivenolien og skru derefter panden ned på lav varme, og lad olien confitere løgene i en times tid.

VINDRUER

  • Pluk druer og hak timian. Vend derefter druerne i olivenolie, halvdelen af den hakkede timian, salt og peber.
  • Bag i ovnen 5-7 min på 200 grader varmluft.

FETACREME

  • Mix nu 200 g cremet flødeost, den anden halvdel timian og 1 dl fløde. Ælt/rør det herefter sammen, til det bliver en hård, samlet masse. Lidt hårdere end flødeskum. Smag til med salt og peber.

SAMLING

  • Tag skalotteløg og hvidløg af panden og lad olien dryppe af igennem en si.
  • Skær brødet i tykke skiver. Rist i ovnen 3-5 minutter på 200 grader til det er sprødt.
  • Smør brødet med et tykt lag fetacreme, derefter top med confiteret skalotteløg og hvidløg. Derefter toppes med bagte vindruer og parmesanen rives ud over.
  • Bag igen i ovnen i 5-7 minutter. Tag ud og anret med fintsnittet purløg.
Nøgleord Bruschetta | Forret
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen