Andebryst med rødkålslaw

maj 12, 2021

Andebrystet er et fantastisk stykke protein! Det er relativt billigt, kan købes på frost, er nemt at tilberede – og har en exceptionel smag. I denne video laver jeg andebrystet med en let og lækker rødkålsslaw.

Andebryst med rødkålslaw

0 from 0 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: Andebryst med rødkålslawCuisine: Hovedret
Personer

2

Personer
Forberedelse

10

minutes
Tilberedning

30

minutes
Samlet tid

40

minutes

Rødkålsslawen kan sagtens stå alene på julebordet og behøver ikke nødvendigvis at spises til and. Man kan selv eksperimentere med forskellige råvarer i salaten og den går godt til næsten alt. Med et par småjusteringer kan den f.eks. nemt gå hen at blive en let sommersalat til grillbordet.

Ingredienser

  • 2 stk andebryster

  • 0.5 stk rødkålshoved

  • 0.5 stk skalotteløg

  • 1 stk forårsløg

  • 1 stilk rosmarin

  • 3 stilke bredbladet persille

  • 2 stk æbler

  • 1 dl solsikkekerner

  • 1 kasse ribs

  • 0.5 stk citron

  • 1 dl rosiner

  • 1 spsk grov dijonsennep

  • 1 spsk fin dijon sennep

  • 2 spsk mayonnaise

Vejledning

  • ANDEBRYST
  • Puds andebryster (se teknik video om hvordan man pudser et andebryst her på siden)
  • Salt fedtsiden af andebrysterne. Put en lille smule smør på panden og skru op på medium varme. Steg nu andebrysterne i 5-6 minutter på medium varme og skru derefter op på høj varme. Når fedtsiden af andebrysterne har fået en gylden farve vendes de og steges 1-2 minutter mens de “spoones” med en ske.
  • Tag andebrysterne af panden og put dem i et ildfast fad. GEM panden og fedtstoffet til senere.
  • Steg nu andebrystet i ovnen i ca. 5 minutter på 200 grader varmluft og lad det derefter hvile min. 5 minutter inden du serverer.
  • RØDKÅLSLAW
  • Snit rødkål, skalotteløg, forårsløg, rosmarin, æbler og persille fint.
  • Steg solsikkekernerne af på panden med fedtstoffet fra andebrysterne. Giv dem lidt salt og peber.
  • Når solsikkekernerne er gyldne og sprøde tilføjes rosmarin, skalotteløg og forårsløg. Steg i 3-4 minutter på medium-høj varme. Tilføj nu den snittede rødkål og steg i yderligere 3-4 minutter.
  • Tilføj æbler, persille og juicen fra en halv citron. Sluk for komfuret.
  • Tilføj nu dijon sennep og mayonnaise. Rør sammen og smag til med salt og peber.
  • Se anretningsforslag i videoen ovenfor!

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram


Jacob Jørgsholm

Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!