Andebryst opskrift af Jacob Jørgsholm

Andebryst med rødkålslaw

Andebrystet er et fantastisk stykke protein! Det er relativt billigt, kan købes på frost, er nemt at tilberede - og har en ekseptionel smag. I denne video laver jeg andebrystet med en let og lækker rødkålsslaw.
Rødkålsslawen kan sagtens stå alene på julebordet og behøver ikke nødvendigvis at spises til and. Man kan selv eksperimentere med forskellige råvarer i salaten og den går godt til næsten alt. Med et par småjusteringer kan den f.eks. nemt gå hen at blive en let sommersalat til grillbordet.
Tilb. tid 40 min
Ret Hovedret
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 andebryster
  • 1/2 rødkålshoved
  • 1/2 skalotteløg
  • 1 forårsløg
  • 1 stilk rosmarin
  • 2-3 stilke bredbladet persille
  • 2 æbler
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 kasse ribs
  • 1/2 citron
  • 1 dl rosiner
  • 1 spsk grov dijonsennep
  • 1 spsk fin dijon sennep
  • 2 spsk mayonnaise

Sådan gør du
 

ANDEBRYST

  • Puds andebryster (se teknik video om hvordan man pudser et andebryst her på siden)
  • Salt fedtsiden af andebrysterne. Put en lille smule smør på panden og skru op på medium varme. Steg nu andebrysterne i 5-6 minutter på medium varme og skru derefter op på høj varme. Når fedtsiden af andebrysterne har fået en gylden farve vendes de og steges 1-2 minutter mens de “spoones” med en ske.
  • Tag andebrysterne af panden og put dem i et ildfast fad. GEM panden og fedtstoffet til senere.
  • Steg nu andebrystet i ovnen i ca. 5 minutter på 200 grader varmluft og lad det derefter hvile min. 5 minutter inden du serverer.

RØDKÅLSLAW

  • Snit rødkål, skalotteløg, forårsløg, rosmarin, æbler og persille fint.
  • Steg solsikkekernerne af på panden med fedtstoffet fra andebrysterne. Giv dem lidt salt og peber.
  • Når solsikkekernerne er gyldne og sprøde tilføjes rosmarin, skalotteløg og forårsløg. Steg i 3-4 minutter på medium-høj varme. Tilføj nu den snittede rødkål og steg i yderligere 3-4 minutter.
  • Tilføj æbler, persille og juicen fra en halv citron. Sluk for komfuret.
  • Tilføj nu dijon sennep og mayonnaise. Rør sammen og smag til med salt og peber.
  • Se anretningsforslag i videoen ovenfor!
Nøgleord And | Andebryst | hovedret
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen