Bacon mac and cheese

april 11, 2021

Her er opskriften på en amerikansk klassiker. Mit take på en mac and cheese indeholder blandt andet bacon, rosmarin og 5 slags ost. Denne kaloriebombe kan enten spises alene eller serveres som tilbehør til f.eks. en stor rød bøf.

Bacon mac and cheese

4 from 4 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: Bacon mac and cheeseCuisine: Greasy, Snack
Personer

6

Personer
Tilberedning

45

minutes
Samlet tid

45

minutes

I denne opskrift bruger jeg cheddar, mozzarella, gouda og parmesan. Du kan frit benytte de oste du har lyst til. Retten kan holde sig på køl i 3-4 dage uden at miste den lækre smag og konsistens.

Ingredienser

  • 100 g bacon i tern

  • 1 bdt rosmarin

  • 3 stk løg

  • 5 fed hvidløg

  • 100 g smør

  • 6 spsk hvedemel

  • 1 dl hvidvin

  • 7,5 dl sødmælk

  • 75 g orange cheddar

  • 75 g revet mozzarella

  • 75 g aged cheddar

  • 75 g chili gouda

  • 3 spsk worchestersauce

  • 2 spsk tabasco

  • 500 g makaroni

  • 75 g revet parmesanost

Vejledning

  • Varm en bred gryde med lidt olie. Svits bacon og rosmarin af på medium varme indtil sprødt.
  • Halvér løgene og snit dem fint. Tilsæt løgene i gryden med bacon og rosmarin. 
  • Snit hvidløg fint og tilsæt.
  • Tilsæt halvdelen af smørret. Steg indtil løgene er bløde og gyldne.
  • Deglace gryden med hvidvin og lad det koge ind. Derefter tilsættes resten af smørret.
  • Tilsæt mel og pisk. Derefter tilsættes sødmælk lidt efter lidt (ligesom når man laver bechamelsauce)
  • Tilsæt mel og pisk. Derefter tilsættes sødmælk lidt efter lidt (ligesom når man laver bechamelsauce)
  • Sæt en gryde over med letsaltet vand. Kog makaroni i 5 minutter. Vend derefter makaroni i ostesaucen.
  • Fordel din mac and cheese i et fad. Bag først i ovnen på 200 grader varmluft i 10 minutter. Derefter rives der parmesan ost udover. Bag i yderligere 10-12 minutter indtil overfladen er gylden og sprød.

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram


Jacob Jørgsholm

Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!