Beef Wellington

maj 12, 2021

Beef Wellington er – efter min mening – en af de lækreste retter, man overhovedet kan lave. Siden jeg som 10-11 årig for første gang så Gordon Ramsey råbe i køkkenet i Hell’s Kitchen, har jeg været betaget af hans signaturret: Beef Wellington. Udover den fantastiske smag og præsentation er jeg også meget fascineret af det præcise håndværk bag retten. 

Beef Wellington

5 from 1 vote
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: Beef WellingtonCuisine: Britisk
Personer

4

Personer
Forberedelse

30

minutes
Tilberedning

2

hours 
Samlet tid

2

hours 

30

minutes

Du kan sagtens rulle og færdiggøre din Beef Wellington dagen før, du sætter den i ovnen.

Ingredienser

  • 550 g oksemørbrad (midterstykket giver det bedste resultat) (500-600g)

  • 3 spsk dijon-sennep

  • 1 spsk brun farin (brug evt. mørk sirup)

  • 300 g 300 g blandede svampe (fx. champignoner og østershatte)

  • 3 stilke frisk rosmarin

  • 6 fed hvidløg

  • 1 helt hvidløg

  • 50 g smør

  • 1 dl rødvin

  • 5 skiver parmaskinke (5-6)

  • 1 rulle butterdej (lav selv eller køb færdiglavet)

  • 3 stk æggeblommer

Vejledning

  • Puds mørbrad. Portioner og krydr med salt og peber.
  • Varm pande med olie på høj varme. Svits mørbraden af på alle sider til en flot gyldenbrun farve. Behold panden med fedtstof, da det giver en god smag til svampemixen, du om lidt skal stege af.
  • Rør sennep og brun sirup/farin sammen. Pensel derefter på mørbraden og stil tilbage på køl.
  • SVAMPEDUXELLES
  • Rens og hak svampe groft. Pluk rosmarin og salvie og pil hvidløg. Derefter steges alt af på den varme pande fra oksekødet.
  • Efter det meste væske er stegt ud tilføjes rødvin. Steg i yderligere 10 minutter.
  • SAMLING AF WELLINGTON
  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Læg et stort stykke film ud på bordet.
  • Fordel parmaskinke ud på filmen(som vist i videoen ovenfor). Sørg for at skiverne overlapper hinanden, og at der er plads til, at den kan rulles hele vejen rundt om mørbraden. Brug dejskraber til at fordele svampemix ud på skinken med ca. 1 cm ud til kanten af skinken.
  • Læg den senneps indsmurte oksemørbrad i midten. Rul derefter til en stram og tæt rulle. Hellere rul et par gange for meget!
  • Rul butterdejen ud på bagepapir, så den kan nå hele vejen rundt om mørbraden + ca. 1-2 cm. Læg et stort stykke film ud på bordet og flyt butterdejen over.
  • Pensel æggeblommer 2-3 cm rundt i alle kanter af butterdejen. Fjern film fra mørbraden og læg midt på butterdejen. Lav samme øvelse som før, og rul mørbraden i butterdej, luk enderne og bunden tæt.
  • Pensl butterdejen hele vejen rundt med æggeblomme. Rids butterdejen nænsomt med gaffel for dekoration.
  • Sæt stegetermometer i midten Wellington og bag ca. 20-25 min.
  • Når Wellingtonen rammer en kernetemperatur på 36 grader (for perfekt medium-rare) tages den ud og hviler i 12-15 minutter til den rammer en kernetemperatur på 49-50 grader. Skær ca. 2-3 cm tykke skiver med din bedste brødkniv og servér.

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram


Jacob Jørgsholm

Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!