Beef Wellington opskrift af Jacob Jørgsholm

Beef Wellington

Beef Wellington er – efter min mening – en af de lækreste retter, man overhovedet kan lave. Siden jeg som 10-11 årig for første gang så Gordon Ramsey råbe i køkkenet i Hell’s Kitchen, har jeg været betaget af hans signaturret: Beef Wellington. Udover den fantastiske smag og præsentation er jeg også meget fascineret af det præcise håndværk bag retten. Du kan sagtens rulle og færdiggøre din Beef Wellington dagen før, du sætter den i ovnen.
Tilb. tid 2 t 30 min
Ret Hovedret
Køkken Britisk, Engelsk
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

  • 500-600 g oksemørbrad (midterstykket giver det bedste resultat)
  • 3 spsk dijon-sennep
  • 1 spsk brun farin (brug evt. mørk sirup)
  • 300 g blandede svampe (fx. champignoner og østershatte)
  • 3 stilke frisk rosmarin
  • 6 fed hvidløg
  • 1 helt hvidløg
  • 50 g smør
  • 1 dl rødvin
  • 5-6 skiver parmaskinke
  • 1 rulle butterdej (lav selv eller køb færdiglavet)
  • 3 æggeblommer

Sådan gør du
 

  • Puds mørbrad. Portioner og krydr med salt og peber.
  • Varm pande med olie på høj varme. Svits mørbraden af på alle sider til en flot gyldenbrun farve. Behold panden med fedtstof, da det giver en god smag til svampemixen, du om lidt skal stege af.
  • Rør sennep og brun sirup/farin sammen. Pensel derefter på mørbraden og stil tilbage på køl.

SVAMPEDUXELLES

  • Rens og hak svampe groft. Pluk rosmarin og salvie og pil hvidløg. Derefter steges alt af på den varme pande fra oksekødet.
  • Efter det meste væske er stegt ud tilføjes rødvin. Steg i yderligere 10 minutter.

SAMLING AF WELLINGTON

  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Læg et stort stykke film ud på bordet.
  • Fordel parmaskinke ud på filmen(som vist i videoen ovenfor). Sørg for at skiverne overlapper hinanden, og at der er plads til, at den kan rulles hele vejen rundt om mørbraden. Brug dejskraber til at fordele svampemix ud på skinken med ca. 1 cm ud til kanten af skinken.
  • Læg den senneps indsmurte oksemørbrad i midten. Rul derefter til en stram og tæt rulle. Hellere rul et par gange for meget!
  • Rul butterdejen ud på bagepapir, så den kan nå hele vejen rundt om mørbraden + ca. 1-2 cm. Læg et stort stykke film ud på bordet og flyt butterdejen over.
  • Pensel æggeblommer 2-3 cm rundt i alle kanter af butterdejen. Fjern film fra mørbraden og læg midt på butterdejen. Lav samme øvelse som før, og rul mørbraden i butterdej, luk enderne og bunden tæt.
  • Pensl butterdejen hele vejen rundt med æggeblomme. Rids butterdejen nænsomt med gaffel for dekoration.
  • Sæt stegetermometer i midten Wellington og bag ca. 20-25 min.
  • Når Wellingtonen rammer en kernetemperatur på 36 grader (for perfekt medium-rare) tages den ud og hviler i 12-15 minutter til den rammer en kernetemperatur på 49-50 grader. Skær ca. 2-3 cm tykke skiver med din bedste brødkniv og servér.
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen