Bolognese Lasagne opskrift af Jacob Jørgsholm

Bolognese Lasagne

En af de bedste opskrifter på en klassisk bolognese lasagne med hjemmelavet mornaysauce. Denne opskrift er inspireret af min mors fantastiske lasagne, som jeg er vokset op med hele barndommen. Jeg har forsøgt at løfte opskriften til et endnu bedre resultat.
Hvis du vil give opskriften dit eget touch, så kan du f.eks. tilføje parmesan ost i mornay saucen eller skifte nogle af grøntsagerne ud i bolognese saucen. Retten kan snildt laves i store portioner og stilles på køl(3-4 dage) eller fryses. Alle krydderurterne kan bruges friske eller tørret.
Tilb. tid 1 t 10 min
Ret Bolognese lasagne, Lasagne
Køkken Italien, Italiensk

Ingredienser
  

  • 800 g hakket oksekød (10-12%)
  • 10 fed hvidløg
  • 2 store skalotteløg (brug evt. almindelige løg)
  • 4 forårsløg
  • 1/2 selleri hoved
  • 3-5 gulerødder
  • 1 aubergine
  • 2 spsk timian
  • 2 spsk oregano
  • 2 spsk rosmarin
  • 2 dåser tomatpuré (små dåser)
  • 2 dl rødvin
  • 1 L hakkede tomater
  • 100 g smør
  • 6 spsk hvedemel
  • 0,5 L sødmælk
  • 2 dl piskefløde
  • 500 g revet mozzarella ost
  • 1 muskatnød
  • 1 pakke lasagneplader

Sådan gør du
 

BOLOGNESE SAUCE

  • Brun kødet af i en varm bred gryde med olivenolie.
  • Riv/pres 5 fed hvidløg og steg af med kødet.
  • Snit løg og forårsløg fint og tilsæt.
  • Snit selleri i små tern og tilsæt.
  • Riv gulerødder og aubergine på et groft rivejern og tilsæt.
  • Tilsæt godt med salt og peber. Herefter tilsættes tørret/friske krydderurter.
  • Tilsæt tomat puré og steg af i ca. 3-4 minutter.
  • Tilsæt rødvin og lad det koge ned i ca. 8-10 minutter.
  • Tilsæt hakkede tomater og lad saucen simre i 20-25 minutter.

MORNAYSAUCE

  • Smelt smør i en gryde sammen med 5 fed revet/presset hvidløg.
  • Tilsæt mel og pisk indtil fast og cremet masse.
  • Tilsæt lidt efter lidt mælk og fløde mens der piskes.
  • Smag til med salt, peber og revet muskatnød.
  • Sluk for komfuret og tilsæt 250 g. revet mozzarella. Pisk til osten er opløst.

SAMLING

  • Smør to ildfaste fade. Byg lasagnen i 4 lag med lasagneplader, bolognese sauce og mornay sauce. Slut af med mornaysauce og fordel de sidste 250 g mozzarella udover.
  • Bag i ovnen på 180 grader varmluft i 30 minutter overdækket med sølvpapir (se videoen ovenfor, for et super husmodertrick!). Tag sølvpapiret af og bag i yderligere 15 minutter på 200 grader varmluft.
Nøgleord Bolognese lasagne | hovedret | Lasagne | pasta
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen