Lakselasagne

maj 12, 2021

En lakselasagne er altid en sikker vinder. Den er utrolig nem, smager fantastisk og kan laves i store portioner og nedfryses, eller stå på køl i flere dage. Som ung teenager stod jeg i et års tid i fiskebutik, hvor vi lavede forskellige færdigretter, herunder lakselasagne. Jeg fik lov til at prøve mig frem mange gange og har lavet lakselasagnen lige siden. Denne opskrift er resultatet! Du kan sagtens tage udgangspunkt i min opskrift, og sætte dit eget touch på! Selve saucen kan nemt spices op med lidt dijon, dild eller andre gode idéer.

Lakselasagne

0 from 0 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: LakselasagneCuisine: Italien
Antal

1

Stk
Tilberedning

50

minutes
Samlet tid

50

minutes

Hvis du ikke har mulighed for at anskaffe friske lasagneplader, kan du sagtens bruge de klassiske tørre lasagneplader. De skal dog have en del længere i ovnen(ca. 45 min), hvilket er ærgerligt for laksen. Husk du nemt kan koge de hårde lasagneplader inden du samler lasagnen – så er de lige så gode som friske lasagneplader.

Ingredienser

  • 100 g smør

  • 2 stk løg

  • 5 fed hvidløg

  • 2 stk forårsløg

  • 5 stk hvedemel

  • 0.5 stk revet muskatnød

  • 8 dl sødmælk

  • 100 g revet parmesanost

  • 100 g frisk spinat

  • 250 g ricotta ost

  • 1 stk citron

  • 2 pakker pakker frisk lasagne pasta

  • 600 g laks

  • 200 g revet mozzarella

  • 6 stk cherrytomater (valgfrit)

Vejledning

  • Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
  • LASAGNE SAUCE
  • Smelt smør i en bred gryde eller pande.
  • Snit løg, hvidløg og forårsløg groft. Steg af på panden med smør. Krydr med salt og peber.
  • Tilsæt mel og muskatnød. Rør godt rundt med et piskeris mens det steger i ca. 4-5 minutter.
  • Hæld en lille smule mælk og pisk. Så snart det er blevet en helt fast masse, tilsættes mere mælk. Bliv ved med at tilsætte mælk og rør rundt med piskeriset, indtil saucen har en lækker og cremet konsistens.
  • Når du er tilfreds med saucens konsistens, slukkes komfuret. Tilføj parmesan til saucen og pisk til det er opløst. Derefter tilsættes spinat og til sidst ricotta og citron saft.
  • SAMLING
  • Fileter laksen i tynde skiver. Smør et ildfast fad. Derefter bygges lasagnen i 3-4 lag (pasta – sauce – laks). Færdiggør sidste lag med sauce og frisk revet mozzarella. Pynt med tynde skiver cherry tomater.
  • Bag i ovnen i 20-25 minutter på 185 grader varmluft. Evt. skru op for varmen de sidste 5 minutter, hvis du vil give noget mørkere farve til lasagnen.

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram


Jacob Jørgsholm

Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!