Pandestegt Torsk opskrift af Jacob Jørgsholm

Pandestegt Torsk, Chorizo & Hvidvinssauce

Pandestegt torsk med stegt chorizo, perlespelt og grønt. På en cremet hvidvin-hummer sauce, toppet med sprød fennikel og dild. Denne ret er indbegrebet af min madstil - det sydeuropæiske køkken med mit eget nordiske touch. En oprindelig spansk ret med sprødstegt fisk og hvidvinssauce, som tages hjem til det nordiske køkken med torsk, spelt, dild, fennikel og fed fløde.
Du kan snildt bruge andre typer hvidfisk end torsk, som f.eks. kulmule eller lyssej. Foretrækker du en mindre fed ret, kan du også sagtens gå ned i procenter på fløden. Spelt, fennikel og hvidvinssauce kan laves dagen før.
Tilb. tid 45 min
Ret Pandestegt torsk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 100 g perlespelt
  • 2 stk torskebøffer (ca. 175 g pr. stk)
  • 50 g smør
  • 3 skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 forårsløg
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl piskefløde
  • 2-3 spsk koncentreret hummerfond
  • 1/2 citron
  • 1 bdt dild
  • 3 forskellige rodfrugter (jeg bruger gulerod, pastinak og rødbede)
  • 100 g chorizopølse
  • 1/2 fennikel

Sådan gør du
 

PERLESPELT

  • Skyl perlespelt under lunkent vand 2-3 gange. Derefter koges det i letsaltet vand i 15-20 min. Kan sagtens koges dagen før. Når perlespelt er kogt, drænes det og stilles til side.

HVIDVINSSAUCE

  • Varm 50 g. smør på en pande. Snit 2 skalotteløg, 2 forårsløg og 4 fed hvidløg fint og steg af på høj varme i ca. 5-7 minutter. Krydr med salt og peber.
  • Tilsæt 1 dl hvidvin. Kog op i 5-7 min til alkoholen er kogt ud.
  • Tilsæt 2 dl piskefløde og 2-3 spsk. koncentreret hummerfond. Kog ned i ca. 10 min på lav varme. Smag til med citron og lidt dild.

FISK

  • Varm pande med olie. Dub skindsiden af fisken med køkkenrulle og derefter krydr med fint salt og peber. Se hvordan du opnår den perfekte tilberedning i videoen ovenfor.

GARNITURE

  • Snit chorizo og forårsløg groft. Snit rodfrugter i små terninger. Steg af med perlespelt på varm pande i ca. 6-8 minutter.
  • Snit fennikel fint (evt. på mandolin) og vend med lidt fintsnittet dild.
  • Servér! Se anretningstips i videoen ovenfor.
Nøgleord Torsk
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen