Spaghetti meatballs

april 11, 2021

Så blev det tid til Spaghetti Meatballs, som er en af mine yndlingsretter på budget. Dette er mit take på en “spicy spaghetti meatballs” lavet på oksekød, svinekød, tomatsauce, parmesan, rødvin og en masse lækre krydderurter. I min opskrift er der til 8 personer, og vi brugte under 100 kr. på indkøb.

Spaghetti meatballs

5 from 2 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: Spaghetti meatballsCuisine: Italiensk
Personer

4

Personer
Tilberedning

1

hour 
Samlet tid

1

hour 

Svinekødet kan sagtens skiftes ud med f.eks. hakket kalvekød. Kødbollerne kan med fordel laves nogle timer i forvejen og stilles på køl. Retten kan også holde sig 3-4 dage på køl efter tilberedning.

Ingredienser

  • 400 g hakket svinekød (8-12%)

  • 400 g hakket oksekød (8-12%)

  • 2 stk æg

  • 2 spsk tørret basilikum

  • 2 spsk tørret timian

  • 2 spsk tørret oregano

  • 2 spsk paprika

  • 2 spsk chiliflager

  • 8 fed revet hvidløg

  • 6 spsk pankorasp (brug evt. normal rasp)

  • 50 g revet parmesan

  • 2 dl hvedemel

  • 2 stk løg

  • 1 dåse tomatpuré

  • 1 bdt frisk rosmarin

  • 1 dl rødvin

  • 2 dåser hakkede/flåede tomater

  • 1 dl piskefløde

  • 400 g Spaghetti

Vejledning

  • MEATBALLS
  • Tag en stor skål. Rør svinekød, oksekød, æg, 2 spsk basilikum, 2 spsk timian, 2 spsk oregano, 2 spsk paprika, 1 spsk chiliflager, 3 fed hvidløg, rasp, revet parmesan, salt og peber godt sammen.
  • Form små runde kugler af kødet (giver ca. 40 kødboller). Vend kødbollerne nænsomt i mel. Brun af på en varm pande med olivenolie. Stil derefter kødbollerne til side. Behold panden på blusset. 
  • TOMATSAUCE
  • Snit løg groft og svits af på panden. 
  • Riv/pres 5 fed hvidløg og tilsæt. Snit rosmarin fint og tilsæt.
  • Tilsæt nu 1 spsk tørret oregano, 1 spsk chiliflager og 1 spsk tørret timian. 
  • Tilsæt tomatpuré. Steg i ca. 3-5 minutter. Deglace derefter panden med 1 dl. rødvin. Kog alt alkoholen ud. 
  • Tilsæt hakkede tomater, 2 dl vand og piskefløde. Lad det koge op. Derefter tilsættes alle kødbollerne. Lad retten stå og simre i 20-30 minutter.
  • Kog spaghetti i letsaltet vand i ca. 10 minutter.
  • Server med friskrevet parmesan eller mozzarella. 

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram


Jacob Jørgsholm

Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!