Svamperisotto opskrift af Jacob Jørgsholm

Svamperisotto

En perfekt risotto tager 22-25 minutter at lave. Det er derfor en hurtig og nem måde at lave et fantastisk og smagfuldt måltid. Denne vegetariske opskrift kan gå med en masse forskellige ting, og kan både serveres som forret og hovedret. Jeg har blandt andet også tidligere lavet retten som forret, hvor den blev serveret med pandestegte kammuslinger, hvilket smagte helt fantastisk. Når du laver en risotto fra bunden skal du konstant være over den – og være tålmodig! Hele tiden smag på tilberedningen af risene, for at sikre dig det perfekte resultat.
Frisk trøffel kan være svært at skaffe. Hvis du ikke selv kan skaffe det, og gerne vil have det til din ret, så skriv endelig til mig på Instagram, så kan du købe en enkelt trøffel til vores indkøbspris og afhente på Feed Bistro.
Tilb. tid 30 min
Ret Forret, Hovedret, Risotto
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1 dl koncentreret grøntsagsfond (boullionterninger kan også bruges)
  • 1 stort skalotteløg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 200 g blandede svampe
  • 2 forårsløg
  • 3 dl risottoris (arborio ris)
  • 1 spsk smør
  • 5 kviste timian
  • 1 dl hvidvin
  • 100 g revet parmesan (eller lignende, fast ost)
  • 25 g fintsnittet purløg
  • Friskrevet vintertrøffel (valgfrit)

Sådan gør du
 

  • Varm 7-8 dl. vand med 1 dl. koncentreret grøntsagsfond i en gryde.
  • Varm en stor pande med olivenolie. Snit skalotteløg og hvidløg fint og steg af på panden på hård varme i 2-3 minutter. Krydr med lidt salt og peber.
  • Snit svampe og forårsløg groft. Steg af på panden sammen med løg og hvidløg.
  • Når svampene har fået lidt farve tilføjes risottoris, smør og bladene fra timiankviste. Steg af i ca. 5-7 minutter.
  • Deglace panden med hvidvin og kog alkoholen ud.
  • Tilføj nu lidt efter lidt den varme fond over de næste 12-14 minutter. Husk aldrig at put for meget fond i ad gangen.
  • Sluk for komfuret og vend 3/4 ost og purløg i til osten er smeltet.
  • Anret og server med den resterende ost, purløg og friskrevet trøffel!
Nøgleord Forret | hovedret | Ris | risotto
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen