Tom Kha Gai med ris
april 11, 2021
Endnu en hovedret til max 100 kr. Vi er tilbage i det thailandske køkken, og jeg laver i dag en af mine absolutte thai-favoritter, nemlig Tom Kha Gai med ris. En simpel og relativt billig ret at lave, med en helt fantastisk aroma og smag. Husk at du sagtens kan freestyle lidt, og ikke nødvendigvis behøver at bruge alle mine ingredienser til retten.
Tom Kha Gai med ris
6
Personer45
minutesTom Kha Gai er en klassisk thai suppe med kylling(gai). Suppen er baseret på kokosmælk og er stærk, sød og syrlig. Retten kan serveres med ris, som jeg gør her, men den kan også serveres med nudler eller helt uden tilbehør.
Ingredienser
2 dl ris
0.5 dl sesamolie
50 g 50 g frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 stk skalotteløg
1 stk frisk chili
100 g svampe
1 stk forårsløg
0.5 stk broccoli
2 stk citrongræs
7 stk cherrytomater
200 g kylling (inderfilet)
0.5 dl fiskesauce (brug evt. østerssauce)
2 spsk rørsukker
2 dåser kokosmælk
6 kaffir lime blade (tørret)
2 stk kylling boullionterninger
1 stk lime
0.5 bdt thai basilikum
0.5 bdt frisk koriander
Vejledning
- Se videoen nedenfor for vejledning
Video
Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram
Recipe Card plugin by WPZOOM