Skip to main content

Tom Kha Gai med ris

april 11, 2021

Endnu en hovedret til max 100 kr. Vi er tilbage i det thailandske køkken, og jeg laver i dag en af mine absolutte thai-favoritter, nemlig Tom Kha Gai med ris. En simpel og relativt billig ret at lave, med en helt fantastisk aroma og smag. Husk at du sagtens kan freestyle lidt, og ikke nødvendigvis behøver at bruge alle mine ingredienser til retten.

Tom Kha Gai med ris

0 from 0 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: Tom Kha GaiCuisine: Forret, suppe
Personer

6

Personer
Tilberedning

45

minutes

Tom Kha Gai er en klassisk thai suppe med kylling(gai). Suppen er baseret på kokosmælk og er stærk, sød og syrlig. Retten kan serveres med ris, som jeg gør her, men den kan også serveres med nudler eller helt uden tilbehør.

Ingredienser

  • 2 dl ris

  • 0.5 dl sesamolie

  • 50 g 50 g frisk ingefær

  • 2 fed hvidløg

  • 1 stk skalotteløg

  • 1 stk frisk chili

  • 100 g svampe

  • 1 stk forårsløg

  • 0.5 stk broccoli

  • 2 stk citrongræs

  • 7 stk cherrytomater

  • 200 g kylling (inderfilet)

  • 0.5 dl fiskesauce (brug evt. østerssauce)

  • 2 spsk rørsukker

  • 2 dåser kokosmælk

  • 6 kaffir lime blade (tørret)

  • 2 stk kylling boullionterninger

  • 1 stk lime

  • 0.5 bdt thai basilikum

  • 0.5 bdt frisk koriander

Vejledning

  • Se videoen nedenfor for vejledning

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram