Urtepaneret oksemørbrad opskrift af Jacob Jørgsholm

Urtepaneret oksemørbrad

Imponer gæsterne ved nytårsbordet med en lækker, smagfuld og farverig hovedret. På denne måde kan du nemt elevatere en normal helstegt oksemørbrad til en unik urtepaneret oksemørbrad. Oksemørbraden er typisk den dyreste udskæring, da den også er den møreste udskæring på koen. Der er dog stort set intet fedt på - og derfor heller ikke så meget smag. Med alle de kraftige smage du finder i urtepaneringen fra blandt andet dijon, parmesan, hvidløg og persille, komplementerer det den dyre udskæring helt perfekt!
Tilb. tid 1 t
Ret Urtepanneret oksemørbrad
Antal 8 personer

UDSTYR

  • Stegetermometer

Ingredienser
  

  • 1 oksemørbrad (ca. 1,8 - 2,2 kg)
  • 50 g smør til stegning
  • 2 kviste rosmarin (valgfrit)
  • 3-4 fed hvidløg (valgfrit)
  • 1 bdt frisk persille (skal være knas tørt og ikke vådt!)
  • 1 fedt hvidløg (stort)
  • 30-40 g friskrevet parmesanost
  • 1 kvist rosmarin
  • 300 g pankorasp
  • 4 spsk dijonsennep
  • 1 spsk mørk sirup (brug evt. brun farin)

Sådan gør du
 

OKSEMØRBRAD

  • Puds og portioner oksemørbraden i tre jævne stykker (se video her på siden, om hvordan du pudser en oksemørbrad perfekt)
  • Krydr med massere af salt og peber.
  • Steg kødet af på hård varme i olie. Når kødet har fået en flot og gylden stegeoverflade tilsættes smør, rosmarin og hvidløg. Herefter “spoones” kødet i 4-5 minutter.
  • Læg kødet på en bageplade og stik stegetermometeret ind i midten af kødstykket. Steg i ovnen på 190 grader varmluft indtil kødet rammer en temperatur på 36 grader (for medium-rare). Herefter tages det ud, paneres og færdigsteges i ovnen. Imens kødet steger laver vi urtepaneringen.

URTEPANERING

  • Put persille, salt og peber, hvidløg, revet parmesan ost og rosmarin i blender/Thermomix. Blend indtil fast masse.
  • Lad blenderen køre på medium styrke imens raspen stille og roligt tilføjes.
  • Rør dijonsennep og mørk sirup sammen og pensl oksemørbraden. Derefter rulles det indsmurte stykke oksemørbrad i urtepaneringen.
  • Steg nu kødet i 5-6 minutter i ovnen på 190 grader varmluft indtil kernetemperaturen rammer 46 grader (for medium-rare). Lad det hvile indtil 50-52 grader og server!
Nøgleord hovedret | Mørbrad | Oksemørbrad
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen