Bearnaise Burger

maj 12, 2021

Her er opskriften på en helt fantastisk og simpel bearnaise burger. Simple ingredienser af højeste kvalitet. Brioche bolle, hakkebøf, lagret cheddarost, røget bacon og hjemmerørt bearnaise mayo – what’s not to like???

Bearnaise burger

5 from 1 vote
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: BurgerCuisine: Fast Food
Personer

2

Personer
Forberedelse

20

minutes
Tilberedning

20

minutes
Samlet tid

40

minutes

Herunder finder du opskriften på en lækker hjemmelavet bearnaise burger. Har du råvarerne klar og mayonnaisen rørt, tager det maks 20 minutter at lave dette greasy mesterværk af en burger. Laver du ikke en hjemmelavet mayo, vil jeg anbefale dig at bruge Hellmanns mayo.

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød

  • 4 skiver bacon

  • 4 skiver cheddar ost (jeg bruger lagret og krystalliseret cheddar)

  • 2 stk brioche burgerboller

  • 100 g hjemmerørt mayonnaise

  • 0.5 stk chili

  • 2 fed hvidløg

  • 0.5 stk skalotteløg

  • 25 g frisk estragon

  • 2 blade sprød salat

  • 1 stk stor tomat

Vejledning

  • Varm en pande med lidt olie. Steg bacon på medium varme i ca. 7-8 minutter. Vend det jævnligt.
  • Form to bøffer og krydr med salt og peber. Steg bøffen af på panden med bacon i ca. 2-3 minutter på hver side. Når bøffen vendes første gang, lægges 2 skiver ost oven på hver bøf.
  • Tag bacon af panden. Færdiggør bøfferne i ovnen i 3-5 minutter. Halver bollerne og varm dem på panden, så de absorberer fedtet fra bacon.
  • Snit chili, hvidløg, skalotteløg og estragon fint. Rør sammen med mayonnaisen.
  • Byg burgeren med mayonnaise på begge boller, salat, bacon, bøf og tomat

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram


Jacob Jørgsholm

Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!