Big Mac

maj 12, 2021

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver jeg at kopiere alle elementer i den klassiske McDonald’s Big Mac burger. Hjemmebagte boller, Big Mac sauce og hakkebøffer.

Skriv endelig i kommentarfeltet på Youtube, hvis du har nogle idéer til andre fastfood klassikere, jeg skal kopiere i mine kommende videoer!

Big Mac

5 from 2 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: BurgerCuisine: Fast Food
Antal personer

6

personer
Forberedelse

1

hour 

40

minutes
Tilberedning

50

minutes
Samlet tid

2

hours 

30

minutes

Herunder finder du ingredienserne og vejledningen til en lækker hjemmelavet Big Mac. Hvis du vil se i detaljer hvordan jeg laver den, så se min video nederst på siden.

Ingredienser

  • 30 g Rørsukker

  • 60 g sukker

  • 3.4 dl lunkent vand

  • 2 stk æg

  • 4 spsk neutral olie

  • 605 g hvedemel

  • 1 tsk salt

  • 1 spsk hvide sesamfrø

  • 600 g hakket oksekød (gerne med en høj fedtprocent)

  • 3 spsk mayonnaise

  • 1 spsk sukker

  • 1 tsk ketchup

  • 1 spsk amerikansk sennep

  • 1 spsk løgpulver

  • 1 spsk hvidløgssalt

  • 1 spsk paprika

  • 0.25 stk Saltahoved

  • 1 stk løg

  • 3 stk syltede drueagurker

Vejledning

  • Burgerbolle
  • Mix tørgær og sukker sammen. Hæld det i mixeren sammen med 3,4 dl lunkent vand og 4 spsk neutral olie. Pisk sammen indtil gæren ikke længere klumper sammen. Lad det hæve i ca. 12 minutter.
  • Tilføj nu 525 g mel, 1 æg og salt. Mix på medium styrke i ca. 8 minutter.
  • Tilsæt yderligere 80 g mel og mix på medium styrke i ca. 5 minutter.
  • Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 30 minutter).
  • Del dejen op i stykker af 135 g. Form bollerne til små kugler og pres dem ned. Sæt bageringene på et stykke bagepapir med dejen i. (se hvordan jeg laver hjemmelavede bageringe i videoen ovenfor). Lad bollerne hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 25 minutter)
  • Pisk det sidste æg med lidt vand. Pensl bollerne nænsomt og drys sesamfrø udover.
  • Bag i ovnen på 190 grader varmluft i cirka 8-12 minutter.
  • Bøfferne
  • Ælt hakkekødet godt sammen med lidt salt og peber. Form runde og flade bøffer af ca. 60 g pr. stk. Steg dem af på en varm pande med lidt olie. Stil bøfferne til siden og sluk for panden.
  • BIG MAC SAUCE
  • Mix mayonnaise, relish, sukker, ketchup, sennep, løgpulver, hvidløgssalt og paprika.
  • SAMLING
  • Del bollerne i tre skiver. Steg af på panden, du før stegte bøffer på i et minut på hver side. Put en skive ost på halvdelen af bøfferne. Lun alle bøfferne i ovnen.
  • Snit iceberg salat, løg og drueagurker fint. Byg burgeren: underbolle, løg, salat, dressing, bøf med ost, midterbolle, salat, løg, drueagurker, dressing, bøf uden ost, overbolle.

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram


Jacob Jørgsholm

Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!