Meatball Sandwich
april 10, 2021
I en munter aftenstemning prøver jeg at efterligne min gamle yndlings sandwich fra min tid i Australien. Nemlig den billige Subway footlong “Meatball Sub”. Jeg laver de vildeste kødboller med blandt andet ristede løg, mascarpone og parmesanost.
Meatball Sandwich
8
Personer40
minutes40
minutesEn klassisk tomatsauce med massere af kraft. Alt bagt sammen i et baguette med smeltet mozzarella.
Ingredienser
2 stk baguettes
500 g hakket oksekød (8-12%)
500 g hakket svinekød (8-12%)
1 bdt persille
8 fed hvidløg
2 spsk dijon sennep
2 stk æg
2 spsk mascapone
120 g parmesan
1 dl rasp (tilsæt mere hvis farsen er for våd)
2 dl knuste ristede løg
1 spsk chiliflager
1 stk løg
1 dl soltørrede tomater
1 dåse tomatpuré
2 dåser hakkede tomater
2 spsk balsamicoeddike
1 bdt frisk basilikum
2 friske mozzarella
Vejledning
- KØDBOLLER
- Bland hakket oksekød, svinekød, groftsnittet persille, 4 fed presset hvidløg, dijonsennep, æg, mascarpone, halvdelen af parmesanosten, rasp, ristede løg, chiliflager, salt og peber sammen. Rør derefter sammen til en lækker fars.
- Form 8 runde kødboller. Steg dem af på en brandvarm pande med olie, til de er gyldne. Færdiggør kødbollerne i ovnen i ca. 5-8 minutter. Behold panden på blusset til saucen.
- TOMATSAUCE
- Steg fintsnittet løg af sammen med de sidste 4 fed presset hvidløg. Efter 3-4 minutter tilsættes groftsnittede soltørede tomater og salt og peber. Tilsæt også tomatpuré. Steg af i et par minutter mere.
- Tilsæt hakkede tomater og balsamico eddike. Lad nu saucen simre i 10 minutter. Til sidst røres groft snittet basilikum i.
- Skær brødet over på midten. Fordel kødbollerne ud over brødet. Derefter hældes sauce udover (se hvordan i videoen ovenfor).
- Fordel en skive mozzarella udover hver kødbolle. Drys den anden halvdel revet parmesan udover. Bag i ovnen på “broil” i ca. 6-7 minutter.
Video
Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram
Recipe Card plugin by WPZOOM