Meatball Sandwich

april 10, 2021

I en munter aftenstemning prøver jeg at efterligne min gamle yndlings sandwich fra min tid i Australien. Nemlig den billige Subway footlong “Meatball Sub”. Jeg laver de vildeste kødboller med blandt andet ristede løg, mascarpone og parmesanost.

Meatball Sandwich

0 from 0 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: Meatball SandwichCuisine: Fastfood
Personer

8

Personer
Tilberedning

40

minutes
Samlet tid

40

minutes

En klassisk tomatsauce med massere af kraft. Alt bagt sammen i et baguette med smeltet mozzarella.

Ingredienser

  • 2 stk baguettes

  • 500 g hakket oksekød (8-12%)

  • 500 g hakket svinekød (8-12%)

  • 1 bdt persille

  • 8 fed hvidløg

  • 2 spsk dijon sennep

  • 2 stk æg

  • 2 spsk mascapone

  • 120 g parmesan

  • 1 dl rasp (tilsæt mere hvis farsen er for våd)

  • 2 dl knuste ristede løg

  • 1 spsk chiliflager

  • 1 stk løg

  • 1 dl soltørrede tomater

  • 1 dåse tomatpuré

  • 2 dåser hakkede tomater

  • 2 spsk balsamicoeddike

  • 1 bdt frisk basilikum

  • 2 friske mozzarella

Vejledning

  • KØDBOLLER
  • Bland hakket oksekød, svinekød, groftsnittet persille, 4 fed presset hvidløg, dijonsennep, æg, mascarpone, halvdelen af parmesanosten, rasp, ristede løg, chiliflager, salt og peber sammen. Rør derefter sammen til en lækker fars.
  • Form 8 runde kødboller. Steg dem af på en brandvarm pande med olie, til de er gyldne. Færdiggør kødbollerne i ovnen i ca. 5-8 minutter. Behold panden på blusset til saucen.
  • TOMATSAUCE
  • Steg fintsnittet løg af sammen med de sidste 4 fed presset hvidløg. Efter 3-4 minutter tilsættes groftsnittede soltørede tomater og salt og peber. Tilsæt også tomatpuré. Steg af i et par minutter mere.
  • Tilsæt hakkede tomater og balsamico eddike. Lad nu saucen simre i 10 minutter. Til sidst røres groft snittet basilikum i. 
  • Skær brødet over på midten. Fordel kødbollerne ud over brødet. Derefter hældes sauce udover (se hvordan i videoen ovenfor).
  • Fordel en skive mozzarella udover hver kødbolle. Drys den anden halvdel revet parmesan udover. Bag i ovnen på “broil” i ca. 6-7 minutter. 

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram


Jacob Jørgsholm

Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!