Philly Cheese Steak Sandwich

maj 12, 2021

Lad mig præsentere en fantastisk greasy amerikansk klassiker. Her er min opskrift på en philly cheese steak sandwich. Det er mit første forsøg i mange år på en Philly cheese steak, og jeg må ærligt erkende at jeg fuldkommen nailede opskriften. Hands down den bedste sandwich jeg nogensinde har lavet og smagt!

Philly Cheese Steak Sandwich

3 from 4 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: Philly Cheese Steak SandwichCuisine: Amerikansk
Personer

2

Personer
Forberedelse

10

minutes
Tilberedning

16

minutes
Samlet tid

26

minutes

En klassisk philly cheese steak sandwich består af oksekød, baguette, løg, peber og ost. Du kan bruge mange forskellige slags kød til denne sandwich. Jeg vil dog anbefale noget mørt kød med et godt fedtindhold, som f.eks. ribeye, som jeg her bruger.

Ingredienser

  • 2 stk ribeye bøffer (ca. 180 g. pr stk)

  • 100 g smør (blødt)

  • 1 fed hvidløg

  • 2 stk baguettes

  • 2 stk løg

  • 2 stk røde peberfrugter

  • 1 bundt persille

  • 2 spsk paprika

  • 2 spsk sennepspulver

  • 1 tsk sennepspulver

  • 1 tsk sukker

  • 12 skiver ost (valgfrit, jeg bruger rød cheddar og port salut)

  • 4 spsk mayonnaise

Vejledning

  • Stil bøfferne i fryseren i ca. 10-15 minutter, så de er nemme at skære.
  • Mix smør og presset hvidløg indtil cremet konsistens og stuetemperatur.
  • Skær baguettes over på midten(se i videoen ovenfor hvordan jeg skær det). Smør med et godt lag hvidløgssmør og sæt til side.
  • Snit løg i tynde løgringe. Steg af på pande med olivenolie på medium varme. Snit peber i tynde ringe og tilsæt. Tilsæt groftsnittet persille, 1 spsk paprika, 1 spsk sennepspulver, 1 teske sukker og salt og peber. Steg i ca. 10-15 minutter til alt væsken er ude af grøntsagerne. Sluk for blusset og stil panden til side.
  • Tag kødet ud af fryseren. Skær i tynde skiver. Krydr med 1 spsk paprika, 1 spsk sennepspulver, salt og peber.
  • Varm en STOR pande. Steg brødet af på smørsiden i ca. 5 minutter.
  • Behold den store pande på blusset. Svits kødet af i ca. 5 minutter. Tilføj derefter grøntsagerne du før stegte af. Fordel i 4 lige store portioner på panden. Skru ned for komfuret og fordel osten udover portionerne på panden.
  • Smør toppen af brødet med mayonnaise. Anret kød, grønt og ost på den anden halvdel. Klap sandwichen sammen og spis!

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram


Jacob Jørgsholm

Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!