Skip to main content

Buffalo wings med blue cheese dip

april 11, 2021

Nem, billig og spicy opskrift på den Amerikanske klassiker buffalo wings, som er bedre kendt som hot wings i Danmark. For en gang skyld har jeg ladet frituren stå, og bruger i denne opskrift kun ovnen og en hjemmelavet hot sauce glace til at lave kyllingevingerne ekstra sprøde og lækre

Buffalo wings med blue cheese dip

5 from 1 vote
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: Buffalo wingsCuisine: Snack
Personer

6

Personer
Tilberedning

1

hour 
Samlet tid

1

hour 

Traditions tro servers mine buffalo wings med en fed og cremet blue cheese dip.

Ingredienser

  • 2 kg kyllingevinger

  • 3 spsk solsikkeolie

  • 3 spsk sennepspulver

  • 3 spsk paprika

  • 3 spsk hvidløgssalt

  • 1 spsk cayennepeber

  • 2 spsk bagepulver

  • 2 dl valgfri hot sauce

  • 150 g smør

  • 1 dl flydende honning

  • 1 fed hvidløg

  • 1.5 dl mayonnaise

  • 1.5 dl creme fraiche

  • 0.5 bdt purløg

  • 0.5 bdt citron

  • 50 g revet blue cheese

Vejledning

  • Del kyllingevingerne i to som vist i videoen ovenfor. Læg alle kyllingevingerne på et fad og dup dem med servietter. Jo tørre de er jo bedre, så du kan med fordel lade dem stå og tørre nogle timer inden de skal tilberedes.
  • Hvis du skal lave blue cheese dip, skal du smide osten i fryseren nu.
  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Put vingerne i en skål. Tilsæt olie, sennepspulver, paprika, hvidløg salt, cayennepeber, bagepulver, salt og peber. Vend dem nænsomt sammen og fordel derefter på en bagerist med skindsiden nedad. Bag i 20 minutter.
  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Put vingerne i en skål. Tilsæt olie, sennepspulver, paprika, hvidløg salt, cayennepeber, bagepulver, salt og peber. Vend dem nænsomt sammen og fordel derefter på en bagerist med skindsiden nedad. Bag i 20 minutter.
  • HOT SAUCE
  • Varm hot sauce, smør, 1 fed presset hvidløg og honning op i en pande. Pisk indtil saucen samles. Kog ned i 4-5 minutter på lav varme. Smag til med salt, peber og evt. lidt citron.
  • BLUE CHEESE DIP
  • Rør mayonnaise, creme fraiche, purløg, peber og saften fra en halv citron sammen. Tag osten ud af fryseren og riv den i. Bland det hele sammen, så det er klar til servering.
  • Tag kyllingevingerne ud af ovnen og put dem i en skål. Vend dem nænsomt sammen med hot saucen. Gem en lille del af hot saucen til pensling.
  • Skru ovnen op på 230 grader grill+varmluft (broil). Fordel de glaserede buffalo wings på en bagerist med skindsiden opad. Pensl skindsiden med det resterende hot sauce. Grill i ovnen i ca 3-4 minutter. Server!

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram