Buffalo wings med blue cheese dip opskrift af Jacob Jørgsholm

Buffalo wings med blue cheese dip

Nem, billig og spicy opskrift på den Amerikanske klassiker buffalo wings, som er bedre kendt som hot wings i Danmark. For en gang skyld har jeg ladet frituren stå, og bruger i denne opskrift kun ovnen og en hjemmelavet hot sauce glace til at lave kyllingevingerne ekstra sprøde og lækre. Traditions tro servers mine buffalo wings med en fed og cremet blue cheese dip.
Tilb. tid 1 t
Ret Fastfood, Hovedret, Snack
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 2 kg kyllingevinger
  • 3 spsk solsikkeolie
  • 3 spsk sennepspulver
  • 3 spsk paprika
  • 3 spsk hvidløgssalt
  • 1 spsk cayennepeber
  • 2 spsk bagepulver
  • 2 dl valgfri hot sauce
  • 150 g smør
  • 1 dl flydende honning
  • 1 fed hvidløg
  • 1,5 dl mayonaise
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1/2 bdt purløg
  • 1/2 citron
  • 50 g revet blue cheese

Sådan gør du
 

  • Del kyllingevingerne i to som vist i videoen ovenfor. Læg alle kyllingevingerne på et fad og dup dem med servietter. Jo tørre de er jo bedre, så du kan med fordel lade dem stå og tørre nogle timer inden de skal tilberedes.
  • Hvis du skal lave blue cheese dip, skal du smide osten i fryseren nu.
  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Put vingerne i en skål. Tilsæt olie, sennepspulver, paprika, hvidløg salt, cayennepeber, bagepulver, salt og peber. Vend dem nænsomt sammen og fordel derefter på en bagerist med skindsiden nedad. Bag i 20 minutter.
  • Efter 20 minutter tages vingerne ud af ovnen og vendes så de nu har skindsiden opad. Bag i yderligere 20 minutter på 190 grader varmluft.
  • HOT SAUCE: Varm hot sauce, smør, 1 fed presset hvidløg og honning op i en pande. Pisk indtil saucen samles. Kog ned i 4-5 minutter på lav varme. Smag til med salt, peber og evt. lidt citron.
  • BLUE CHEESE DIP: rør mayonnaise, creme fraiche, purløg, peber og saften fra en halv citron sammen. Tag osten ud af fryseren og riv den i. Bland det hele sammen, så det er klar til servering.
  • Tag kyllingevingerne ud af ovnen og put dem i en skål. Vend dem nænsomt sammen med hot saucen. Gem en lille del af hot saucen til pensling.
  • Skru ovnen op på 230 grader grill+varmluft (broil). Fordel de glaserede buffalo wings på en bagerist med skindsiden opad. Pensl skindsiden med det resterende hot sauce. Grill i ovnen i ca 3-4 minutter. Server!
Nøgleord Hotwings | Snack | Superbowl
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen