Super Bowl Special opskrift af Jacob Jørhsholm

Super Bowl Special

Jeg blev spurgt af P3, om jeg ville komme med mit bud på en lækker og greasy Superbowl menu. Her er den! Sprøde friterede drumsticks med blue cheese dip, super spicy cayenne wings, serveret med en dejlig fed coleslaw - what’s not to like? Og så er retterne desuden også super nemme og hurtige at lave. Velbekommen!
Hvis din olie får for meget varme - hvilket nemt kan ske, så kan du bare hælde lidt kold olie i for at udligne temperaturen. Se videoen ovenfor inden du begynder på opskriften. Der giver jeg dig nemlig forskellige tips og tricks til den perfekte fritering af kyllingen!
Tilb. tid 45 min
Ret Chicken wings, Hotwings, Super Bowl Special
Køkken Amerikansk

Ingredienser
  

  • 6 kyllingelår
  • 6 kyllingevinger
  • 1 L kernemælk
  • 1 L neutral olie til fritering
  • 300 g hvedemel
  • 2 spsk hvidløgspulver
  • 4 spsk røget paprika
  • 2-3 spsk cayennepeber
  • 2 spsk fint salt
  • 1 spsk friskkvernet peber
  • 125 g smør
  • 125 g stærk hot sauce
  • 30 g blue cheese
  • 2 dl fed creme fraiche
  • 1 lille bdt purløg
  • 1/4 rødkålshoved
  • 1/4 hvidkålshoved
  • 1 lille bdt persille
  • 1 forårsløg
  • 30 g ristede solsikkekerner
  • 3-4 spsk mayonnaise
  • 1 spsk dijon sennep
  • 1/2 citron

Sådan gør du
 

  • Fordel kyllingevinger og kyllingelår i to skåle. Hæld kærnemælk ud over kyllingen og stil på køl mens resten forberedes. Dette kan med fordel gøres dagen før.
  • Hæld olie i en bred gryde eller pande og varm op til 180 grader.

PANERING

  • Mix mel, hvidløgspulver, røget paprika, cayennepeber, salt og peber godt sammen.
  • Tag kyllingen op fra kærnemælken og panér den grundigt. Start med kyllingelårene, da de skal steges længere tid end vingerne. Når lårene er paneret, lægges de med 10 sekunders mellemrum ned i olien og steges i alt ca. 20 minutter (10 minutter på hver side). Herefter laves samme øvelse med vingerne, som i alt skal steges ca. 10-12 minutter.

BUFFALO SAUCE TIL VINGERNE

  • Smelt smør. Så snart det er smeltet piskes hot saucen i, indtil saucen samles. Smag til med cayennepeber.

BLUE CHEESE DIP

  • Mix blue cheese, creme fraiche og purløg.

COLESLAW

  • Snit rødkål, hvidkål, forårsløg og persille fint. Rør sammen med mayonnaise, lidt olivenolie, dijon og solsikkekerner. Smag til med en halv citron, salt og peber.

SERVERING

  • Server kyllingelårene med blue cheese dippen. Vingerne vendes i buffalo saucen. Server hele herligheden med den lækre cole slaw. Velbekommen!
Nøgleord Chicken wings | Hotwings | Super bowl
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen