Tomat Bruschetta

maj 12, 2021

Tomatbruschetta er efterhånden en sand tapas klassiker! Jeg har altid elsket tomatbruschetta, og har brugt mange år på at perfektionere den helt optimale opskrift. Følger du denne opskrift, kan du være stensikker på en nem og super lækker tomatbruschetta!

Tomat Bruschetta

0 from 0 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: Tomat BruschettaCuisine: Forret
Personer

4

Personer
Tilberedning

20

minutes
Samlet tid

20

minutes

Tomat-mixen kan sagtens laves dagen før, men brug aldrig salt før 15 minutter inden servering, da saltet trækker væsken ud af tomaterne. Den røgede mozzarella ost jeg bruger(Scarmoza), kan købes hos ostehandleren eller i italienske delikatessebutikker. Hvis ikke du kan skaffe det, kan du sagtens bruge normal bøffelmozzarella.

Ingredienser

  • 250 g cherrytomater

  • 1 stk skalotteløg

  • 3 fed fed hvidløg

  • 1 bdt frisk basilikum

  • 50 g friskrevet parmesanost

  • 0.5 dl god olivenolie

  • 100 g røget mozzarella (brug evt. frisk mozzarella)

  • 1 stk godt franskbrød

Vejledning

  • Halver tomaterne
  • Snit skalotteløg fint og riv/pres hvidløg
  • Snit basilikum groft (se mine tips i videoen!)
  • Riv parmesanosten
  • Tilføj olivenolie, mix alt sammen og smag til med salt og peber.
  • Skær brødet i tykke skiver. Rist i ovnen 3-5 minutter på 200 grader til det er sprødt.
  • Tag brødet ud af ovnen og put mozzarellaen på. Put det nu tilbage i ovnen 3-5 minutter, indtil osten er smeltet.
  • Tag brødet ud af ovnen og anret med tomat-mixen

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram


Jacob Jørgsholm

Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!