Vindrue Bruschetta

maj 12, 2021

Denne bruschetta har du nok aldrig set før! Det lyder umiddelbart som en underlig opskrift, men det smager helt fantastisk! Med det søde fra de confiterede løg, syren fra vinduerne og den cremede og salte smag fra fetablandingen har du den helt perfekte smag! Alt i denne opskrift kan snildt laves dagen før og stå på køl natten over.

Vindrue Bruschetta

5 from 1 vote
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: Vindrue BruschettaCuisine: Italiensk
Personer

4

Personer
Forberedelse

30

minutes
Tilberedning

30

minutes
Samlet tid

1

hour 


At confitere betyder, at en råvare tilberedes i længere tid på lav varme i fedtstof. Confiterede skalotteløg kan holde sig +7 dage i køleskabet og smager også dejligt i en burger eller sandwich. Inde på Feed Bistro laver jeg også aioli med confiterede skalotteløg og hvidløg.

Ingredienser

  • 2 stk skalotteløg

  • 4 fed hvidløg

  • 1 dl olivenolie

  • 1 spsk sukker

  • 1 bakke vindruer uden sten (ca. 200 g)

  • 1 dusk frisk timian (brug evt. citrontimian)

  • 200 g cremet feta ost

  • 1 dl fløde 38%

  • 50 g friskrevet parmesanost

  • 0.5 bdt bdt purløg (til anretning)

  • 1 stk godt franskbrød

Vejledning

  • Confiteret Løg
  • Snit skalotteløg og hvidløg fint.
  • Snit skalotteløg og hvidløg fint.
  • Varm panden med en ¼ af olien på medium varme. Når panden er varm tilsættes løg og hvidløg. Giv det lidt farve, salt og peber og tilsæt herefter sukker.
  • Tilsæt resten af olivenolien og skru derefter panden ned på lav varme, og lad olien confitere løgene i en times tid.
  • Vindruer
  • Pluk druer og hak timian. Vend derefter druerne i olivenolie, halvdelen af den hakkede timian, salt og peber.
  • Bag i ovnen 5-7 min på 200 grader varmluft.
  • Fetacreme
  • Mix nu 200 g cremet flødeost, den anden halvdel timian og 1 dl fløde. Ælt/rør det herefter sammen, til det bliver en hård, samlet masse. Lidt hårdere end flødeskum. Smag til med salt og peber.
  • Samling
  • Tag skalotteløg og hvidløg af panden og lad olien dryppe af igennem en si.
  • Skær brødet i tykke skiver. Rist i ovnen 3-5 minutter på 200 grader til det er sprødt.
  • Smør brødet med et tykt lag fetacreme, derefter top med confiteret skalotteløg og hvidløg. Derefter toppes med bagte vindruer og parmesanen rives ud over.
  • Bag igen i ovnen i 5-7 minutter. Tag ud og anret med fintsnittet purløg.

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram


Jacob Jørgsholm

Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!