Focaccia brød opskrift af Jacob Jørgsholm

Focaccia brød

Dette er opskriften på verdens bedste focaccia brød (med og uden ost), som jeg indtil nu har hemmeligholdt, da det er en så nem, fantastisk og unik opskrift på noget af det bedste brød, jeg nogensinde har smagt. Jeg lærte opskriften af min køkkenchef i Canada for 6 år siden. Siden da har jeg udviklet og udviklet på opskriften, så jeg nu kan vise jer det perfekte resultat.
Focaccia brødene kan bruges som burger boller, sandwich brød, eller bare skæres i skiver med et godt lag tandsmør. Brødet skal helst spises lunt og kan sagtens fryses ned. Du kan selv freestyle og f.eks. toppe brødet med hvidløg, salvie, pepperoni, feta, hvidløg, tomater, osv.
Tilb. tid 2 t
Ret Brød, Side
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 7,5 dl lunkent vand (optimalt 40º)
  • 35 g smør
  • 50 g sukker
  • 30 g finthakket rosmarin
  • 40 g flagesalt
  • 1200 g hvedemel
  • 2 dl god olivenolie

Sådan gør du
 

  • Put vand, tørgær og sukker i en mixer. Pisk svagt i 1 minut. Lad hæve i 10-12 minutter.
  • Tag en skål og tilføj halvdelen af rosmarinen, saltet og hvedemelet. Tilføj det hele i mixeren sammen med ½ dl olivenolie når tørgær, vand og sukker har hævet færdigt.
  • Mix det hele i mixeren på medium-lav styrke i 5-7 minutter. Dæk dejen med et viskestykke og lad det hæve til dobbelt størrelse (ca. 35-45 min, alt efter temperaturen i dit køkken)
  • Ælt dejen ud på en bordoverflade med lidt mel. Ælt i ca. 5 minutter. 
  • Fordel dejen i 8 boller af 250 g. Form bollerne som gjort i videoen ovenfor.
  • Gør bageplader klar med bagepapir og fedtstof. Fordel bollerne ud over bagepladen. Tilføj lidt fedtstof på bollerne og dæk med løst film. Lad dem nu hæve i ca. 12-15 minutter.
  • Slå bollerne ned med fingrene som gjort på videoen. Fordel massere af olivenolie, salt og rosmarin ud over. Top også gerne med andre ingredienser.
  • Bag i 15 minutter på 195 grader varmluft. Rotér halvvejs.
Nøgleord Brød
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen