Focaccia brød

april 11, 2021

Dette er opskriften på verdens bedste focaccia brød (med og uden ost), som jeg indtil nu har hemmeligholdt, da det er en så nem, fantastisk og unik opskrift på noget af det bedste brød, jeg nogensinde har smagt. Jeg lærte opskriften af min køkkenchef i Canada for 6 år siden. Siden da har jeg udviklet og udviklet på opskriften, så jeg nu kan vise jer det perfekte resultat.

Focaccia brød

0 from 0 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: Focaccia brødCuisine: Brød
Personer

8

Personer
Tilberedning

2

hours 
Samlet tid

2

hours 

Focaccia brødene kan bruges som burger boller, sandwich brød, eller bare skæres i skiver med et godt lag tandsmør. Brødet skal helst spises lunt og kan sagtens fryses ned. Du kan selv freestyle og f.eks. toppe brødet med hvidløg, salvie, pepperoni, feta, hvidløg, tomater, osv.

Ingredienser

  • 7.5 dl lunkent vand (optimalt 40º)

  • 35 g tørgær

  • 50 g sukker

  • 30 g finthakket rosmarin

  • 40 g flagesalt

  • 1200 g hvedemel

  • 2 dl god olivenolie

Vejledning

  • Put vand, tørgær og sukker i en mixer. Pisk svagt i 1 minut. Lad hæve i 10-12 minutter.
  • Tag en skål og tilføj halvdelen af rosmarinen, saltet og hvedemelet. Tilføj det hele i mixeren sammen med ½ dl olivenolie når tørgær, vand og sukker har hævet færdigt.
  • Mix det hele i mixeren på medium-lav styrke i 5-7 minutter. Dæk dejen med et viskestykke og lad det hæve til dobbelt størrelse (ca. 35-45 min, alt efter temperaturen i dit køkken)
  • Ælt dejen ud på en bordoverflade med lidt mel. Ælt i ca. 5 minutter. 
  • Fordel dejen i 8 boller af 250 g. Form bollerne som gjort i videoen ovenfor.
  • Gør bageplader klar med bagepapir og fedtstof. Fordel bollerne ud over bagepladen. Tilføj lidt fedtstof på bollerne og dæk med løst film. Lad dem nu hæve i ca. 12-15 minutter.
  • Slå bollerne ned med fingrene som gjort på videoen. Fordel massere af olivenolie, salt og rosmarin ud over. Top også gerne med andre ingredienser.
  • Bag i 15 minutter på 195 grader varmluft. Rotér halvvejs.

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram


Jacob Jørgsholm

Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!