Her er opskriften på en af de nemmeste og lækreste desserter jeg kender! -Æble crumble. Der er max 10-15 minutters forberedelsestid. Det er ikke en teknisk dessert – så alle kan være med og opnå det samme resultat! Denne lune og snaskede jule-æbledessert kan snildt laves dagen før og genopvarmes. Det er en amerikansk inspireret “apple-crumble” hvor vi først karamelliserer æblerne, derefter tilføjer vi den sprøde crumble og bager i ovnen i ca. 40 minutter.

Dessert har aldrig været min stærkeste side, men jeg er nu svært glad for æble crumble. Derfor går jeg meget op i, at mine desserter er nemme og hurtige at lave – og naturligvis smager fantastisk. Det sekund du bager desserten i ovnen, kommer du automatisk i julestemning, da aromaen af kanel og æbler hurtigt indtrænger hele dit køkken.

Ingredienser

6-8 personer

  • 6-7 syrlige æbler
  • 50 g. smør
  • 1 teske hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • 1,5 spsk stødt kanel
 
  • 200 g. smør
  • 1 dl. hvedemel
  • 1 dl. havregryn
  • 3 spsk. sukker
  • 1 spsk. stødt kanel
  Serveres med vaniljeis og syrlige bær.

Fremgangsmåde

60 min

  1. Skræl æblerne og skær i små både. Put æblebådene i en skål. Ryst æblerne sammen med én teske hvedemel, to spsk sukker og halvanden spsk. stødt kanel.
  2. Varm 50 g. smør i en stor pande. Når smør er smeltet tilføjes æbleblandingen. Steg af og karamelliser i ca. 5-7 minutter på høj varme.
  3. Skær 200 g. smør i små tern og put i en skål. Tilføj 1 dl. hvedemel, 1 dl. havregryn, 3 spsk. sukker og 1 spsk stødt kanel. Ælt sammen til fast og let smuldrende masse. 
  4. Fordel æblerne i et rundt ildfast tærtefad. Smuldr dejen jævnt ud over æblerne.
  5. Bag i ca. 40 minutter på 180 grader varmluft.
  6. Servér med vaniljeis og syrlige bær!