En super lækker ret med andebryst til julebordet på kun 40 minutter! Andebrystet er et fantastisk stykke protein! Det er relativt billigt, kan købes på frost, er nemt at tilberede – og har en ekseptionel smag. I denne video laver jeg andebrystet med en let og lækker rødkålsslaw.

Rødkålsslawen kan sagtens stå alene på julebordet og behøver ikke nødvendigvis at spises til and. Man kan selv eksperimentere med forskellige råvarer i salaten og den går godt til næsten alt. Med et par småjusteringer kan den f.eks. nemt gå hen at blive en let sommersalat til grillbordet.

Ingredienser

2 personer

  • 2 andebryster
  • ½ rødkålshoved
  • ½ skalotteløg
  • 1 forårsløg
  • 1 stilk rosmarin
  • 2-3 stilke bredbladet persille
  • 2 æbler
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 klase ribs
  • ½ citron
  • 1 dl rosiner
  • 1 spsk grov dijon sennep
  • 1 spsk fin dijon sennep
  • 2 spsk mayonnaise

Fremgangsmåde

40 minutter

  1. ANDEBRYST Puds andebryster (se teknik video om hvordan man pudser et andebryst her på siden)
  2. Salt fedtsiden af andebrysterne. Put en lille smule smør på panden og skru op på medium varme. Steg nu andebrysterne i 5-6 minutter på medium varme og skru derefter op på høj varme. Når fedtsiden af andebrysterne har fået en gylden farve vendes de og steges 1-2 minutter mens de “spoones” med en ske. 
  3. Tag andebrysterne af panden og put dem i et ildfast fad. GEM panden og fedtstoffet til senere. 
  4. Steg nu andebrystet i ovnen i ca. 5 minutter på 200 grader varmluft og lad det derefter hvile min. 5 minutter inden du serverer.
  5. SLAW Snit rødkål, skalotteløg, forårsløg, rosmarin, æbler og persille fint. 
  6. Steg solsikkekernerne af på panden med fedtstoffet fra andebrysterne. Giv dem lidt salt og peber.
  7. Når solsikkekernerne er gyldne og sprøde tilføjes rosmarin, skalotteløg og forårsløg. Steg i 3-4 minutter på medium-høj varme. Tilføj nu den snittede rødkål og steg i yderligere 3-4 minutter.
  8. Tilføj æbler, persille og juicen fra en halv citron. Sluk for komfuret.
  9. Tilføj nu dijon sennep og mayonnaise. Rør sammen og smag til med salt og peber.
  10. Se anretningsforslag i videoen ovenfor!