I episode 02 af “Kreativ Natmad” laver jeg disse meget originale bananasplit forårsruller. Jeg er normalt ikke til varme desserter, men denne thailandsk inspirerede banandessert med nutella, peanutbutter og kokos-karamel sauce sidder lige i skabet! Retten er nem, billig og tager kun 30 minutter at lave!

Jeg har selv eksperimenteret med andre frugter som ananas, mango og honningmelon. De smagte alle fantastisk og kan også sagtens bruges. Forårsrullerne kan også snildt fryses og optøes. Er du ikke til den thailandske kokosmælk, går man aldrig galt i byen med en god vaniljeis som tilbehør.

Ingredienser

4-8 personer (8 stk.)

  • 1 ds kokosmælk (gerne med højt fedtindhold)
  • 1 dl brun sirup (eller 4 spsk brun farin)
  • 3 spsk peanutbutter
  • 2 bananer
  • 200 g brun farin
  • 1 håndfuld finthakket hasselnødder
  • 8 spsk nutella
  • 1 lime
  • 2 æggeblommer
  • 1 l neutral olie til fritering
  • 1 spsk flormelis 
  • 8 forårsrulleark

Fremgangsmåde

30 minutter

  1. Varm kokosmælk, peanutbutter og brun sirup i en gryde. Lad det simre i ca. 20-25 minutter på lav varme. Derefter skal saucen køles ned til stuetemperatur. 
  2. Del bananerne i 4 stykker pr. banan. Se anvisningen i videoen ovenfor.  
  3. Pres saften fra en lime udover bananstykkerne.
  4. Læg et forårsrulleark ud på bordet. Smør en spsk. nutella ud nederst for midten af arket. Vend derefter et bananstykke i brun farin og placér det ovenpå nutellaen. Drys lidt hasselnødder ud over, fold forårsrullen og afslut med æggeblomme på det sidste stykke ved lukningen af forårsrullen.  
  5. Varm olien i en gryde til ca. 170-175 grader. Friter forårsrullerne i ca. 3-4 minutter. 
  6. Server rullerne med karamelsaucen og flormelis.