Her er opskriften på en helt fantastisk og simpel bearnaise burger. Simple ingredienser af højeste kvalitet. Briochebolle, hakkebøf, aged cheddar cheese, røget bacon og hjemmerørt bearnaise mayo – what’s not to like???

Har du råvarene klar og mayonnaisen rørt, tager det maks 20 minutter at lave dette greasy mesterværk af en burger. Laver du ikke en hjemmelavet mayo, vil jeg anbefale dig at bruge Hellmanns mayo.

Ingredienser

2 personer

  • 400 g hakket oksekød (10-15% fedt)
  • 4 stk god bacon
  • 4 skiver god cheddar ost (jeg bruger lagret og krystalliseret cheddar)
  • 2 brioche burgerboller
  • 100 g hjemmerørt mayonnaise
  • ½ chili
  • 2 fed hvidløg
  • ½ skalotteløg
  • 25 g frisk estragon
  • 2 blade sprød salat
  • 1 stor tomat

Fremgangsmåde

20 minutter

  1. Varm en pande med lidt olie. Steg bacon på medium varme i ca. 7-8 minutter. Vend det jævnligt.
  2. Form to bøffer og krydr med salt og peber. Steg bøffen af på panden med bacon i ca. 2-3 minutter på hver side. Når bøffen vendes første gang, lægges 2 skiver ost oven på hver bøf.
  3. Tag bacon af panden. Færdiggør bøfferne i ovnen i 3-5 minutter. Halver bollerne og varm dem på panden, så de absorberer fedtet fra bacon.
  4. Snit chili, hvidløg, skalotteløg og estragon fint. Rør sammen med mayonnaisen.
  5. Byg burgeren med mayonnaise på begge boller, salat, bacon, bøf og tomat.