Beef Wellington er – efter min mening – en af de lækreste retter, man overhovedet kan lave. Siden jeg som 10-11 årig for første gang så Gordon Ramsey råbe i køkkenet i Hell’s Kitchen, har jeg været betaget af hans signaturret: Beef Wellington. Udover den fantastiske smag og præsentation er jeg også meget fascineret af det præcise håndværk bag retten. Du kan sagtens rulle og færdiggøre din Beef Wellington dagen før, du sætter den i ovnen.

Beef Wellington er en svær ret at lave til perfektion. Jeg brugte som ung mange forsøg, før jeg kunne naile retten. Da jeg skulle giftes i 2017, besluttede jeg, at vi naturligvis skulle have min yndlingsret, Beef Wellington, til hovedret – og at jeg selv skulle lave den. Jeg rullede ene mand 100+ Beef Wellington – og besluttede efterfølgende at putte retten på mit menukort på Feed Bistro. Siden da har jeg serveret flere end 1.000, så jeg har lært alle de perfekte tricks og metoder til den perfekte Beef Wellington! 

Her får du mit bud og opskrift på den perfekte Beef Wellington, jeg håber at den falder i din smag!

Ingredienser

2-3 personer

  • 500-600 g oksemørbrad (midterstykket giver det bedste resultat)
  • 3 spsk. Dijon-sennep
  • 1 spsk. brun farin eller mørk sirup
  • 300 g blandede svampe (fx champignon og østershatte)
  • 3 stilke frisk rosmarin
  • 6 fed hvidløg
  • 1 helt hvidløg
  • 50 g smør
  • 1 dl rødvin
  • 5-6 skiver parmaskinke
  • 1 rulle butterdej (lav selv eller køb færdiglavet)
  • 3 æggeblommer

Fremgangsmåde

2 - 3 timer

  1. Puds mørbrad. Portioner og krydr med salt og peber.
  2. Varm pande med olie på høj varme. Svits mørbraden af på alle sider til en flot gyldenbrun farve. Færdiggør med smør, 1 stilk rosmarin og et helt hvidløg halveret. Behold panden med fedtstof, da det giver en god smag til svampemixen, du om lidt skal stege af.
  3. Rør sennep og brun sirup/farin sammen. Pensel derefter på mørbraden og stil på køl.
  4. SVAMPEMIX: Rens og riv svampe fint. Pluk rosmarin og pil hvidløg, snit fint. Derefter steges alt af på den varme pande fra oksekødet.
  5. Efter det meste væske er stegt ud tilføjes rødvin. Steg i yderligere 10 minutter.
  6. SAMLING AF WELLINGTON: Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Læg et stort stykke film ud på bordet.
  7. Fordel parmaskinke ud på filmen(som vist i videoen ovenfor). Sørg for at skiverne overlapper hinanden, og at der er plads til, at den kan rulles hele vejen rundt om mørbraden. Brug dejskraber til at fordele svampemix ud på skinken med ca. 1 cm ud til kanten af skinken.
  8. Læg den senneps indsmurte oksemørbrad i midten. Rul derefter til en stram og tæt rulle. Hellere rul et par gange for meget! 
  9. Rul butterdejen ud på bagepapir, så den kan nå hele vejen rundt om mørbraden + ca. 1-2 cm. Læg et stort stykke film ud på bordet og flyt butterdejen over.
  10. Pensel æggeblommer 2-3 cm rundt i alle kanter af butterdejen. Fjern film fra mørbraden og læg midt på butterdejen. Lav samme øvelse som før, og rul mørbraden i butterdej, luk enderne og bunden tæt.
  11. Pensl butterdejen hele vejen rundt med æggeblomme. Rids butterdejen nænsomt med gaffel for dekoration.
  12. Sæt stegetermometer i midten Wellington og bag ca. 20-25 min.
  13. Når Wellingtonen rammer en kernetemperatur på 36 grader (for perfekt medium-rare) tages den ud og hviler i 12-15 minutter til den rammer en kernetemperatur på 49-50 grader. Skær ca. 2-3 cm tykke skiver med din bedste brødkniv og servér.