Så blev det tid til første episode af min nye serie “Kreativ Natmad”. I denne serie viser jeg de bedste og mest vilde retter, som alle har det til fælles, at de er kreeret i mit køkken mellem kl. 02 og 05 efter en våd aften.

 

I denne video laver jeg verdens første Beef Wellington forårsruller. En helt nytænkende ret der aldrig er set før. Forårsrullerne smager helt fantastisk – og er oven i købet nemme og relativt billige at lave.

Jeg bruger i denne video okse entrecoté. Ribeye, oksemørbrad eller et andet stykke mørt oksekød kan sagtens bruges.

Ingredienser

4-8 personer (8 stk.)

  • 3-4 ribeye bøffer (ca. 180 g. pr. stk)
  • 3 spsk dijonsennep
  • 1 spsk brun sirup eller brun farin.
  • 1 spsk smør
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g champignoner (2 bakker)
  • 1 dl rødvin
  • 2-3 kviste rosmarin
  • 12-16 stk. parmaskinke 
  • 2 æggeblommer
  • 8 forårsrulle ark 
  • 1 L neutral olie

Fremgangsmåde

60 minutter

  1. Puds bøfferne for scener og det værste fedt. Skær bøfferne på langs (ca. 2x2 cm tykkelse). Svits kødet af på en brandvarm pande. Ca. 15-20 sekunder på hver af de fire sider. Sæt derefter kødet til side og lad det hvile. Behold panden til stegning af svampe senere.
  2. Bland dijon og brun sirup. Pensl alle kødstykkerne med et godt lag.
  3. Rul og form kødstykkerne som vist i videoen ovenfor. Frys derefter kødstykkerne i ca. 30-45 minutter indtil halvfrosne. 
  4. Snit skalotteløg og hvidløg fint. Svits af på panden med 1 spsk smør.
  5. Riv svampene fint og tilsæt panden. Steg alt væsken ud af svampene. 
  6. Tilsæt rødvin. Kog alt væsken ned. Tilsæt finthakket rosmarin og friskkværnet peber.
  7. Lad svampe mixen køle ned til stuetemperatur. Stil to spsk til side, hvis du skal røre det op med mayonnaise som tilbehør.
  8. Tag kødet ud af fryseren. Fordel 1-2 stykker parmaskinke ud over et stykke film. Derefter fordeles svampemixen ud, så den kan dække kødet. Derefter lægges kødet i midten. Se hvordan jeg ruller kødet i videoen ovenfor.
  9. Læg nu rullen midtfor-nederst på forårsrulle arket og fold forårsrullen.
  10. Friter i ca. 3-4 minutter og lad hvile i ca. 5-7 minutter.
  11. Server evt. med en svampemayo.