I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver jeg at kopiere alle elementer i den klassiske McDonald’s Big Mac burger. Hjemmebagte boller, Big Mac sauce og hakkebøffer.

Skriv endelig i kommentarfeltet på Youtube, hvis du har nogle idéer til andre fastfood klassikere, jeg skal kopiere i mine kommende videoer!

Ingredienser

6 personer

  • 30 g tørgær
  • 60 g sukker
  • 3,4 dl lunkent vand
  • 2 æg
  • 4 spsk neutral olie
  • 525 + 80 g hvedemel 
  • 1 teske salt
  • 1 spsk hvide sesamfrø
  • 600 g hakket oksekød med høj fedtprocent
  • 3 spsk mayonnaise
  • 1 spsk relish
  • 1 teske sukker
  • 1 spsk ketchup
  • 1 spsk amerikansk sennep
  • 1 spsk løgpulver
  • 1 spsk hvidløgssalt
  • 1 spsk paprika
  • ¼ iceberg salathoved
  • 1 løg
  • 3 syltede drueagurker

Fremgangsmåde

2,5 timer

  1. BURGERBOLLE: Mix tørgær og sukker sammen. Hæld det i mixeren sammen med 3,4 dl lunkent vand og 4 spsk neutral olie. Pisk sammen indtil gæren ikke længere klumper sammen. Lad det hæve i ca. 12 minutter.
  2. Tilføj nu 525 g mel, 1 æg og salt. Mix på medium styrke i ca. 8 minutter. 
  3. Tilsæt yderligere 80 g mel og mix på medium styrke i ca. 5 minutter.
  4. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 30 minutter). 
  5. Del dejen op i stykker af 135 g. Form bollerne til små kugler og pres dem ned. Sæt bageringene på et stykke bagepapir med dejen i. (se hvordan jeg laver hjemmelavede bageringe i videoen ovenfor). Lad bollerne hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 25 minutter)
  6. Pisk det sidste æg med lidt vand. Pensl bollerne nænsomt og drys sesamfrø udover.
  7. Bag i ovnen på 190 grader varmluft i cirka 8-12 minutter.
  8. BØFFERNE: Ælt hakkekødet godt sammen med lidt salt og peber. Form runde og flade bøffer af ca. 60 g pr. stk. Steg dem af på en varm pande med lidt olie. Stil bøfferne til siden og sluk for panden.
  9. BIG MAC SAUCE: Mix mayonnaise, relish, sukker, ketchup, sennep, løgpulver, hvidløgssalt og paprika.
  10. SAMLING: Del bollerne i tre skiver. Steg af på panden, du før stegte bøffer på i et minut på hver side. Put en skive ost på halvdelen af bøfferne. Lun alle bøfferne i ovnen. 
  11. Snit iceberg salat, løg og drueagurker fint. Byg burgeren: underbolle, løg, salat, dressing, bøf med ost, midterbolle, salat, løg, drueagurker, dressing, bøf uden ost, overbolle.