Brændende kærlighed kender vi typisk fra motorvejsrestauranten eller som fryseret. Man forbinder ikke ligefrem brændende kærlighed med en lækker restaurant ret, men her prøver jeg i fællesskab med OLI, at løfte retten op til nye højder.
Se i videoen ovenfor, hvordan man nemt laver den helt perfekte kartoffelmos. Udover kartoffelmos indeholder mit forsøg på den perfekte brændende kærlighed også stegt flæsk, bacon, løg, hvidløg og rødvinsdampede rødbeder.
Ingredienser
4 personer
- 4 bagekartofler
- 1 bdt timian
- 3 dl piskefløde
- 150 g smør
- 4 fed hvidløg
- 6 skiver stegt flæsk
- 200 g røget bacon
- 2 skalotteløg
- ½ bdt purløg
- 2 store rødbeder
- 1 dl rødvin
Fremgangsmåde
45 minutter
- KARTOFFELMOS: Sæt en gryde over med koldt vand.
- Skræl bagekartoflerne og snit dem i ensformede stykker (ca. 2x2 cm). Put dem i vandet og kog i ca. 15-20 minutter eller indtil kartoflen slipper kniven. Når vandet koger tilsættes et halvt bundt timian, der skrues ned og sættes låg på.
- Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem stå med låg på i 10 minutter.
- Pres kartoflerne igennem en si eller kartoffelpresser.
- Smelt smør og tilsæt 2 fed hvidløg, salt, peber, resten af timianen og piskefløde.
- Vend kartoflerne sammen med smør og piskefløde.
- TILBEHØR: Snit flæsk og bacon i ca. 1 cm stykker. steg af på en medium varm pande i 7-10 minutter til flæsken er sprød.
- Tilsæt løg og hvidløg. Steg i yderligere 4-5 minutter til løgene er brunet.
- Snit purløg fint og vend i.
- Steg rødbederne af på en ny pande med olivenolie, salt og peber. Efter 4-5 minutter tilsættes rødvin. Kog alkoholen ud af rødvinen.
- Servér!
Hovedretter
Juleburger
24. november 2020
FastfoodHovedretter
Meatball Sandwich
18. september 2020
FastfoodHovedretter
Cowboy Toast
27. august 2020