Her er verdens bedste kur mod tømmermænd. En sikker vinder. Min yndlings morgenmad sandwich med spansk chorizo og min hjemmerørte æggesalat. Opskriften greasy og lækker – og så er den endda  nem, hurtig at lave og alt kan laves dagen før.

Jeg bruger altid frisk chorizo med et højt fedtindhold fremfor tørret chorizo. Spiser du ikke svinekød, har de fleste halal slagtere lækre chili-okse pølser, som jeg selv flere gange har brugt, da de er billigere og smager (næsten) lige så godt.

Ingredienser

3 personer

  • 5 æg
  • 3 rå chorizopølser
  • 1 bdt purløg
  • ½ bakke skolekarse
  • 1 spsk løgpulver
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk hvidløgssalt
  • 1 teske friskkværnet peber
  • 1 teske salt
  • 2 spsk mayonnaise (Hellmanns)
  • 1 spsk sød sennep (Stokes)
  • 1 brød/baguette
  • 80-100 g modnet cheddar ost
  • 1 bdt brøndkarse

Fremgangsmåde

30 minutter

  1. Kog æggene i 10 minutter til hårdkogte. Pil derefter æggene og skær dem i små stykker (se videoen ovenfor)
  2. Skær/smuldr chorizo i små stykker. Svits af på en medium varm pande i 6-7 minutter. Stil derefter til side og sigt det overskydende fedt fra i en skål.
  3. Rør chorizofedt med æg, finthakket purløg og skolekarse, løgpulver, paprika, hvidløgssalt, salt og peber, mayonnaise og sennep sammen.
  4. Skær brødet over på midten. Rist et par minutter i ovnen på 200 grader varmluft indtil sprødt. 
  5. Skær ost i tynde skiver. Fordel udover underdelen af brødet. Fordel derefter chorizo udover. Bag i 2-3 minutter på 200 grader varmluft.
  6. Tag brødet ud af ovnen. Fordel æggesalat og brøndkarse udover. Sæt overdelen af brødet på. Velbekommen!