Når jeg har tømmermænd er der kun en kur; 2 panodiler, en kold kondivand, rødt kød og smeltet ost! Her er opskriften på det ultimative hangover feast: Cheese & beef sticks med en lækker tomat dyppelse.

Tomat dyppelsen er lavet ud af de rester jeg havde stående. Optimalt laves den på tomat, basilikum, hvidløg, skalotteløg og lidt chili. Retten kan sagtens forberedes og fryses inden den paneres og friteres – bare husk at lad dem tø i ca. 10 minutter inden de friteres, hvis de er dybfrosne.

Ingredienser

4 personer

  • 8 skiver tyndskåret oksemørbrad (ca. 300 g)
  • 200 g gouda ost(eller enhver anden fast ost)
  • 50 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • ½ chili
  • 1 ds flåede eller hakkede tomater
  • 1 dusk persille
  • 10 blade salvie
  • 2 spsk paprika
  • 1 spsk chiliflager
  • 2 spsk oregano
  • 1 l neutral olie til fritering
  • 200 g hvedemel
  • 5 æg
  • 2 dl sødmælk
  • 200 g panko rasp
  • 50 g fintrevet parmesan
  • 1 spsk hvidløgssalt

Fremgangsmåde

45 minutter

  1. Skær oksemørbraden i 8 tynde skiver. Mas derefter ud, så de fylder mere.
  2. Skær osten i 1 cm brede stave. Rul osten i kødet med lidt salt og peber og stil i fryseren i ca. 20-30 minutter.
  3. Smelt smør på panden. Steg 2 fed revet hvidløg og 1 finthakket skalotteløg af på lav varme.
  4. Put flåede tomater, chili, persille, salvie, chiliflager, 1 spsk oregano, 1 spsk paprika, salt og peber i en blender. Blend på høj styrke i 1 minut og tilføj til panden med hvidløg og skalotteløg. Lad den stå og reducere på lav varme i ca. 20 minutter.
  5. Varm fritureolie til 180 grader.
  6. Gør 3 skåle klar til panering. Første skål med hvedemel, salt og peber. Anden skål med 5 piskede æg og sødmælk. Tredje skål med panko rasp, 1 spsk oregano, 1 spsk paprika, 1 spsk hvidløgssalt, parmesan og salt og peber.
  7. Tag kød og ost ud af fryseren. Dobbelt panér som vist i videoen ovenfor.
  8. Fritér i 5 minutter. Lad dem hvile i 5 minutter og servér med tomat saucen!