Jeg blev spurgt af P3, om jeg ville komme med mit bud på en lækker og greasy Superbowl menu. Her er den! Sprøde friterede drumsticks med blue cheese dip, super spicy cayenne wings, serveret med en dejlig fed coleslaw – what’s not to like? Og så er retterne desuden også super nemme og hurtige at lave. Velbekommen!

Hvis din olie får for meget varme – hvilket nemt kan ske, så kan du bare hælde lidt kold olie i for at udligne temperaturen. Se videoen ovenfor inden du begynder på opskriften. Der giver jeg dig nemlig forskellige tips og tricks til den perfekte fritering af kyllingen!

Ingredienser

4-6 personer

  • 6 kyllingelår
  • 6 kyllingevinger
  • 1 L kærnemælk
  • 1 L neutral olie til fritering 
  • 300 g hvedemel
  • 2 spsk hvidløgspulver
  • 4 spsk røget paprika
  • 2-3 spsk cayennepeber 
  • 2 spsk fint salt
  • 1 spsk friskkværnet peber
  • 125 g smør
  • 125 g stærk hot sauce
  • 30 g blue cheese
  • 2 dl fed creme fraiche
  • 1 lille bdt. purløg
  • ¼ rødkålshoved
  • ¼ hvidkålshoved
  • 1 lille bdt. persille
  • 1 forårsløg
  • 30 g ristede solsikkekerner
  • 3-4 spsk mayonnaise 
  • 1 spsk dijon sennep
  • ½ citron

Fremgangsmåde

45 minutter

  1. Fordel kyllingevinger og kyllingelår i to skåle. Hæld kærnemælk ud over kyllingen og stil på køl mens resten forberedes. Dette kan med fordel gøres dagen før.
  2. Hæld olie i en bred gryde eller pande og varm op til 180 grader.
  3. PANERING mix mel, hvidløgspulver, røget paprika, cayennepeber, salt og peber godt sammen.
  4. Tag kyllingen op fra kærnemælken og panér den grundigt. Start med kyllingelårene, da de skal steges længere tid end vingerne. Når lårene er paneret, lægges de med 10 sekunders mellemrum ned i olien og steges i alt ca. 20 minutter (10 minutter på hver side). Herefter laves samme øvelse med vingerne, som i alt skal steges ca. 10-12 minutter.
  5. BUFFALO SAUCE TIL VINGERNE Smelt smør. Så snart det er smeltet piskes hot saucen i, indtil saucen samles. Smag til med cayennepeber.
  6. BLUE CHEESE DIP Mix blue cheese, creme fraiche og purløg.
  7. COLESLAW Snit rødkål, hvidkål, forårsløg og persille fint. Rør sammen med mayonnaise, lidt olivenolie, dijon og solsikkekerner. Smag til med en halv citron, salt og peber.
  8. SERVERING Server kyllingelårene med blue cheese dippen. Vingerne vendes i buffalo saucen. Server hele herligheden med den lækre cole slaw. Velbekommen!