Her kommer opskriften på en af verdens nemmeste desserter. En fantastisk chokolade ganache med ribs og hindbær. Husk for guds skyld at bruge en chokolade af super kvalitet, da det er chokoladen som sætter standarden i din ganache. Hvis du gerne vil “peppe” din chokolade ganache op, kan jeg varmt anbefale at putte et skvæt alkohol i, når du steger bærene af – f.eks. sød rom, Grand Marnier eller portvin.

Chokolade ganache er en meget praktisk dessert, da selve opskriften tager maks 15 minutter – og desserten snildt kan laves nogle dage i forvejen. Husk altid at tage chokolade ganachen ud af køleskabet 15 min inden den skal spises, så den kan bløde op.

Ingredienser

4 personer

  • 1 bk. hindbær (ca. 125 g)
  • ½ bk ribs (ca. 75 g)
  • 20 g smør
  • 1 spsk sukker'
  • 3,5 dl piskefløde (4 dl hvis du vil have en mere cremet/blød ganache)
  • 400 g god chokolade (45-60%)
  • Blandede bær til anretning

Fremgangsmåde

15 minutter

  1. Smelt smør i en lille gryde. Tilføj hindbær, ribs og en spsk sukker. Kog i 8-10 minutter.
  2. Varm en gryde med fløde. Si bærsaften ned i fløden og varm op til lige under kogepunktet.
  3. Når fløden er varm tages gryden af komfuret. Nu tilsættes chokoladen. Rør nænsomt sammen, til en fast og cremet chokolade ganache.
  4. Stil på køl i min. 1 time. 
  5. Server med friske bær. Velbekommen!