Her er en nem og lækker opskrift på en kylling Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med kogt skinke og gouda ost, og panerer det med panko rasp og en masse lækre krydderier. Se hele opskriften nedenfor.

Cordon Bleu bliver traditionelt lavet af kalvekød. Jeg synes dog det giver et bedre og billigere resultat med kylling. Husk at få alle tandstikkerne ud af kyllingebrystet, inden du serverer det!

Ingredienser

2 personer

  • 2 store kyllingebryster
  • 2 spsk dijonsennep 
  • 4-6 skiver god kogt pålægsskinke 
  • 4-6 skiver gouda ost i skiver
  • 3-4 æg
  • 3 dl hvedemel
  • 4 spsk sennepspulver
  • 2 spsk paprik
  • 3 dl panko rasp
  • 2 spsk tørret timian
  • 50 g smør

Fremgangsmåde

45 minutter

  1. Tænd ovnen på 200 g varmluft.
  2. Skær eventuelle sener og fedt fra kyllingebrystet. “Butterfly” kyllingebrystet som vist i videoen ovenfor. Derefter filmes kyllingen og bankes ud med en kødhammer.
  3. Smør indersiden af kyllingebrysterne med dijonsennep. Fordel skinke og ost udover.
  4. Fold cordon bleu’en og saml med træspyd eller tandstikker som vist i videoen ovenfor. 
  5. Pisk æggene. 
  6. Bland mel, salt, peber, 2 spsk paprika og 2 spsk sennepspulver.
  7. Bland panko rasp, timian, 2 spsk sennepspulver, salt og peber.
  8. Paner kyllingebrysterne i mel, æg og derefter panko rasp.
  9. Steg af på en pande med lidt smør og olie. Når kyllingebrysterne er sprøde og gyldne på alle sider, sættes de på et fad og færdig tilberedes i ovnen i ca. 20 minutter.