Så blev det tid til en rigtig dansk fastfood klassiker fra da jeg var barn. En vaskeægte cowboy toast. Vi kommer med vores eget bud på en nytænkende og greasy dobbeltdækker udgave af en cowboy toast. Husk at sætte en halv time af på sofaen efter du har indtaget denne kaloriebombe!

Vi har skrevet 4 personer på opskriften, selvom der kun bliver to sandwiches. Hverken Tim eller jeg kunne spise mere end en halv sandwich hver. Velbekomme!

Ingredienser

4 personer

  • Massere smør til stegning!
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk brun sirup/brun farin
  • 2 dl hvidløgsmayo/aioli
  • 1 spsk worchestersauce 
  • 1 spsk soya sauce
  • 2 spsk dijon sennep
  • 400 g hakket oksekød (ca. 10% fedt)
  • 2 spsk løgpulver
  • 100 g revet cheddar
  • 50 g revet modnet ost (vi bruger gamle ole!)
  • 6 skiver toastbrød
  • 2 æg (valgfrit)

Fremgangsmåde

30 minutter

  1. BLØDE LØG: Snit løg i store ringe. Snit hvidløg groft. Svits af på en varm pande med lidt olivenolie, salt og peber. Efter et par minutter på hård varme skrues komfuret ned til medium styrke. Tilsæt en en spsk smør og en spsk brun sirup eller brun farin og lad løgene blive bløde.
  2. DRESSING: Rør hvidløgsmayo, worchestersauce, soya sauce, 1 spsk dijon sennep og en spsk brun sirup/farin sammen.  
  3. BØFFER: Ælt kødet sammen med salt, peber og løgpulver. Form 4 firkantede bøffer, som er ca. en cm større en brødet. 
  4. Brun bøfferne af på en varm pande med smør i ca. 2 minutter på hver side. Tag bøfferne af og dæk dem i de to slags revet ost.
  5. SAMLING: Steg to stykker toastbrød af i smør, så de bliver sprøde (skal bruges som midterstykker. 
  6. Smør nederste stykke toastbrød med lidt dijon sennep. Kom derefter en bøf med ost ovenpå. Top med bløde løg og den sprøde skive toastbrød. Derefter godt med den hjemmerørte mayonnaise, endnu en bøf med ost, bløde løg og en sidste skive toastbrød.
  7. Steg på en medium varm pande i 5-8 minutter under pres. Top evt. med et spejlæg!
  8. Velbekomme!