Her er opskriften på mine thai inspirerede crab cakes, som jeg i flere omgange har haft på mit menukort på Feed Bistro. Jeg serverer mine crab cakes med en lækker blød og syrlig avocadocreme med massere koriander. Retten er super nem at lave og smager helt exceptionelt!

Er du en af de mange mennesker som slet ikke kan døje koriander, kan du sagtens skifte det ud med persille og lidt mynte.

Ingredienser

4 personer

  • 450 g kogt krabbekød
  • ½ løg
  • 2 lime
  • 2 fed hvidløg
  • 2 forårsløg
  • 30 g ingefær
  • 1 bdt koriander
  • 1 bdt purløg
  • 1 chili
  • 5 æg
  • ½ kg hvedemel
  • 200 g pankorasp
  • 1 L fritureolie (neutral olie)
  • 1 dl fløde
  • 2 avocadoer

Fremgangsmåde

45 minutter

  1. CRAB CAKES: Dræn krabbekødet for væske. Smuldr det og kom det over i en skål. Tilsæt ½ fintsnittet løg, saften fra en lime, et fed presset hvidløg, toppen fra et fintsnittet forårsløg, 15 g fintsnittet ingefær, ½ bdt snittet koriander, ½ bdt fintsnittet purløg, 1 fintsnittet chili, 2 æg, 2 spsk hvedemel, 2 spsk panko rasp, salt og peber.
  2. Rør alle ingredienserne sammen.
  3. Varm en gryde med olie til ca. 180-190 grader.
  4. PANERING: Form runde crab cakes med hænderne og vend dem i hvedemel. Fordel dem på bagepapir og sæt dem på køl i ca. 15 minutter så de kan “sætte” sig.
  5. Pisk 3 æg med en spsk vand.
  6. Bland 150 g pankorasp med lidt salt og peber. 
  7. Vend crabcakes i æg og os i panko. Derefter tilbage i æggemixen og endnu en gang i panko. Fritér crab cakes i 4-5 minutter indtil gyldne.
  8. AVOCADO CREME: Put fløde, saften fra en lime, ½ bdt koriander, ½ bdt purløg, toppen fra et forårsløg, 15 g ingefær, 1 fed hvidløg og to avocadoer i en blender. Blend indtil lækker og luftig konsistens. Smag til med salt, peber og sukker.
  9. Servér!