Endnu en pastaret på 15 minutter. I dag laver jeg min kones yndlingsret, spaghetti i en cremet rosé-tomatsauce med gedeost, parmaskinke og rucola. Er du ikke til gedeost, kan du sagtens udskifte med en lækker cremet feta/salatost. Retten kan også snildt laves vegetarisk uden parmaskinken – selvom skinken giver den et ekstra lækkert kick!

Hvis du skal lave retten på 15 minutter ligesom jeg gør i videoen ovenfor, skal du huske at bruge en pande med en stor stegeoverflade, da det ellers kommer til at tage længere tid at koge alkoholen ud af roséen.

Ingredienser

2 personer

  • 300 g frisk spaghetti
  • 2 skalotteløg
  • 1 stort fed hvidløg
  • 50 g tomatpuré
  • 1 forårsløg
  • 1,5 dl rosé
  • 1 dl piskefløde 38 %
  • 8 cherrytomater
  • 150 g gedeost (cremet feta/salatost kan også bruges)
  • 1 bdt persille
  • 1 håndfuld rucola
  • 8 skiver parmaskinke
  • 50 g parmesan

Fremgangsmåde

15 minutter

  1. Sæt en gryde over med letsaltet vand samt en stor pande med olivenolie.
  2. Snit skalotteløg og hvidløg. Steg af på panden med olivenolie, lidt salt og friskkværnet peber.
  3. Tilsæt tomatpuré og steg af et par minutter.
  4. Snit et forårsløg groft og tilsæt på panden. Steg yderligere i et par minutter.
  5. Tilsæt rosé. Kog ned i ca. 4-5 minutter til alkoholen er kogt ud. Tilsæt derefter fløde og skru ned til medium varme.
  6. Kog nu spaghettien i 3-4 minutter.
  7. Halver cherrytomaterne, snit persille groft og tilsæt i rosé saucen. 
  8. Sluk for varmen og tilsæt gedeost. Rør rundt til gedeosten er opløst og saucen er lækker og cremet.
  9. Tilsæt pasta og rucola. Vend nænsomt pastaretten sammen og anret med parmaskinke og friskrevet parmesan.