I episode 5 af serien “Fastfood derhjemme”, prøver jeg ihærdigt at kopiere opskriften på en klassisk “frosted donut” fra Dunkin Donuts. Selve donut dejen skal være lækker, blød og luftig, samtidig med frostingen skal være glat og sprød. En simpel og svær ret at naile! Se hvordan jeg klare det i videoen nedenfor

I videoen ovenfor løfter jeg også sløret for en ny give-away konkurrence. 

Se hele “fastfood derhjemme” serien på min Youtube kanal.

Ingredienser

4-6 personer

  • 280 g hvedemel
  • 40 g rørsukker
  • 6 saltede mandler
  • 120 g sødmælk
  • 140 g smør
  • 8 g tørgær
  • 1 æg
  • 1-2 L fritureolie
  • 350 g flormelis 
  • 1 spsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

2,5 timer

  1. DONUTS: Mix hvedemel, rørsukker og fintrevede mandler i en skål. 
  2. Lun mælk og 40 g smør til ca. 45 grader. Når smørret er smeltet tages gryden af varmen. Pisk tørgær og æg i.
  3. Mix de våde ingredienser sammen med melblandingen. Ælt dejen sammen i ca. 15 minutter, til den er blød og elastisk. Se hvordan jeg ælter dejen i videoen ovenfor.
  4. Overtræk skålen med film og lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca. 1,5 timer)
  5. Rul dejen ud på et bord. Dejen skal være ca. 1,5 cm tyk. “prik” donuts ud af dejen og sæt dem på et stykke bagepapir. Lad dem hæve i ca. 20-25 minutter.
  6. Varm olien til ca. 160 grader. Steg donuts i ca. 2 minutter på hver side.
  7. FROSTING: Lun 100 g smør i en gryde. Sluk for varmen. Pisk vaniljesukker og flormelis i. Hvis frosting er for tyk, kan man snildt piske lidt sødmælk i, indtil man har den rette konsistens.
  8. Vend donuts i frosting. Lad dem dryppe af i ca. 10 minutter indtil frosting er lækker og sprød.