Græsk salat er en af mine yndlings salater. Den er nem at lave, kan holde sig flere dage på køl, og så er den dejlig mættende. Den er heller ikke lige så “grøn” som de fleste andre salater. Al magien i en græsk salat er i den fantastiske dressing, som jeg her giver dig opskriften på!

Du kan med fordel tilføje f.eks. perlespelt, quinoa, avocado, kartofler eller andet, hvis du gerne vil have salaten til at fylde endnu mere. Den lækre salat dressing kan gå til en masse andre salater. Vi har altid en fyldt sprøjteflaske stående – den holder sig i to uger i køleskabet.

Ingredienser

2 personer

DRESSING
  • 20 g frisk timian
  • 1 citron
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • 4 æggeblommer
  • 3 dl god olivenolie
  • 2 spsk flydende honning
  • 2 spsk dijon sennep
  • 4 spsk oliven saft (fra glas)
SALAT
  • 1 agurk
  • 1 forårsløg
  • 15-20 cherrytomater
  • 1-2 peberfrugter
  • ½ rødløg
  • 15 oliven
  • 200 g feta/salatost
  • Frisk basilikum til anretning

Fremgangsmåde

30 minutter

  1. DRESSING: Riv citronskal fint, riv/pres hvidløg, snit skalotteløg og timian fint.
  2. Pisk æggeblommerne på hård styrke i ca. 3 minutter. Pisk lidt efter lidt olivenolie i. Når der er dannet en mayonnaise konsistens tilføjes saften fra en hel citron samt citronskal, hvidløg, skalotteløg og timian.
  3. Tilføj nu dijon, oliven saft og honning. Pisk op igen og smag til med godt med salt og peber. 
  4. SALAT: Del agurken på langs i 4 skiver. Tag kernerne ud og snit i mindre stykker. Snit forårsløg, tomater, peberfrugter, rødløg og oliven.
  5. Smuldr fetaost ud over salaten. tilføj massere af dressing, vend sammen og anret med basilikum!