Her er opskriften på en cremet hvid pizza sauce, lavet på smør, mælk, fløde, mozzarella, parmesan, hvidløg, citron, basilikum og rosmarin. Pizzasaucen går perfekt til mange slags pizzaer – jeg bruger den blandt andet til min kartoffel & pesto pizza, samt min oksecarpaccio pizza.

Pizzasaucen går også fantastisk som pastasauce. Følg med på min Youtube-kanal og hjemmeside, hvor der er opskrifter på pizzadej, pizza sauce og et hav af lækre pizzaer!

Ingredienser

4-6 pizzaer

  • 100 smør
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk hvedemel
  • 3 kviste frisk rosmarin
  • 3 kviste frisk basilikum
  • 3 dl sødmælk
  • 1 dl piskefløde
  • ½ citron
  • 20 g parmesan
  • 40 g revet mozzarella

Fremgangsmåde

15 minutter

  1. Smelt smør i en gryde. Tilsæt to fed revet hvidløg og svits af i 2-3 minutter. 
  2. Tilsæt 4 spsk mel. Pisk et par minutter. Tilsæt mælk og fløde lidt efter lidt imens der piskes. Pisk indtil lækker og cremet konsistens.
  3. Tilsæt krydderurter, salt og peber, citronskal og saft.
  4. Sluk for varmen. Tilsæt mozzarella og parmesan. Pisk indtil osten er opløst.