I episode 4 af serien “Fastfood derhjemme”, gør jeg mit bedste for at kopiere en stor familie bucket fra KFC. Den amerikanske fast food kæde KFC er verdenskendte for deres saftige kylling og deres “Original” panering. Store dele af opskriften kom frem i 2016, men den våde del af paneringen kendes endnu ikke af offentligheden, ligesom mængden af de forskellige krydderurter og stegetid heller ikke kendes.

I Netto sælger de en kyllinge “gårdmix” med 3 underlår og 2 overlår til 35 kr. Se mine tips og tricks til den perfekte saftige kylling og panering i videoen ovenfor. Skriv endelig i kommentarfeltet på Youtube, hvis du har nogle idéer til andre fastfood klassikere, jeg skal kopiere i mine kommende videoer!

Ingredienser

4 personer

  • 6 kyllingeunderlår
  • 4 kyllingeoverlår
  • Fint salt
  • 4 æg
  • 2,5 dl danskvand
  • 11 dl hvedemel
  • 2 spsk sennepspulver
  • 3 spsk løgpulver
  • 2 spsk sellerisalt
  • 2 spsk stødt ingefær
  • 3 spsk hvid peber
  • 3 spsk paprika
  • 1 spsk sort peber
  • 1 spsk cayennepeber
  • 1 spsk oregano
  • 1 spsk timian
  • 1 spsk basilikum
  • 2 L neutral olie

Fremgangsmåde

50 minutter

  1. Gnid kyllingen med fint salt og stil til side.
  2. VÅD PANERING: Pisk æg, danskvand, 1 spsk fint salt og 2 dl hvedemel sammen indtil luftig og cremet.
  3. TØR PANERING: Put alle krydderierne i en blender. Blend indtil det hele er pulveriseret. Bland sammen med 5 dl hvedemel.
  4. PANERING & FRITERING: Varm olien i en gryde til ca. 170 grader.
  5. Fyld en skål op med 4 dl hvedemel. Vend kyllingen i hvedemelet. Ryst overskydende mel af. Vend nu kyllingen i den våde panering. Derefter i den tørre panering.
  6. Fritér underlårene i ca. 13-15 minutter og overlårene i ca. 16-18 minutter.